Duszona Tilapia w sosie karmelowym
Duszony Tilapian w sosie karmelowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 151 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 1,96 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, filety z suma, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Duszone Tofu w sosie karmelowym (Tau Hu Kho), Tilapian w sosie grzybowym (Tilapian en Salsa de Champiñones), oraz Pikantne Pomidory-Duszona Tilapia.
Instrukcje
Ryby opłukać i osuszyć; pokroić filety w poprzek na kawałki 2-na 3-calowe.
Umieść cukier na patelni o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu; często wstrząsaj patelnią, aż cukier stopi się i zabarwi się bursztynowo, 2 do 3 minut.
Dodaj 1/2 szklanki gorącej wody (mieszanina energicznie bąbelkuje) i mieszaj na średnim ogniu, aż rozpuści się karmelizowany cukier.
Wymieszać w sosie rybnym, szalotki, imbir, i czosnek; mieszać często na dużym ogniu, aż do wrzenia.
Połóż rybę w jednej warstwie w sosie, nakładając krawędzie, jeśli to konieczne, aby pasowały. Gotować na wolnym ogniu przez około 3 minuty, obrócić ostrożnie, i gotować na wolnym ogniu, aż ledwo nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 3 do 4 minut dłużej.
Przełóż rybę do naczynia z łopatką szczelinową. Doprowadzić sos do wrzenia na dużym ogniu i mieszać często, aż lekko syropy i zredukowane do około 2/3 szklanki, 2 do 4 minut; wlać na rybę, a następnie posypać zieloną cebulą i pieprzem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.