Duszona Tilapia w sosie karmelowym

Duszona Tilapia w sosie karmelowym
Duszony Tilapian w sosie karmelowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 151 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 1,96 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, filety z suma, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Duszone Tofu w sosie karmelowym (Tau Hu Kho), Tilapian w sosie grzybowym (Tilapian en Salsa de Champiñones), oraz Pikantne Pomidory-Duszona Tilapia.

Instrukcje

1
Ryby opłukać i osuszyć; pokroić filety w poprzek na kawałki 2-na 3-calowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2
Umieść cukier na patelni o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu; często wstrząsaj patelnią, aż cukier stopi się i zabarwi się bursztynowo, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodaj 1/2 szklanki gorącej wody (mieszanina energicznie bąbelkuje) i mieszaj na średnim ogniu, aż rozpuści się karmelizowany cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
Wymieszać w sosie rybnym, szalotki, imbir, i czosnek; mieszać często na dużym ogniu, aż do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
5
Połóż rybę w jednej warstwie w sosie, nakładając krawędzie, jeśli to konieczne, aby pasowały. Gotować na wolnym ogniu przez około 3 minuty, obrócić ostrożnie, i gotować na wolnym ogniu, aż ledwo nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 3 do 4 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
6
Przełóż rybę do naczynia z łopatką szczelinową. Doprowadzić sos do wrzenia na dużym ogniu i mieszać często, aż lekko syropy i zredukowane do około 2/3 szklanki, 2 do 4 minut; wlać na rybę, a następnie posypać zieloną cebulą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Rodzaje PotrawSos
Magazyn