Duszona cebula z sokiem pomarańczowym i octem balsamicznym
Duszona cebula z sokiem pomarańczowym i octem balsamicznym może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 137 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.55 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, perłową cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest solidne. Spróbuj Duszona Cebula Z Sokiem Pomarańczowym I Octem Balsamicznym, Kurczak duszony w occie i cebula, oraz Prażona cebula z miodem i octem balsamicznym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Blanszować cebulę w dużym garnku wrzącej osolonej wody 15 sekund. Używając łyżki szczelinowej, przenieś do dużej miski z lodowatą wodą do ostygnięcia. Przyciąć koniec korzenia, jeśli to konieczne, pozostawiając rdzeń nienaruszony. Cebulę obieramy.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na dużym ogniu.
Dodaj cebulę i smażyć, aż cebula ma głębokie złociste plamy, o 9 protokół.
Dodaj sok pomarańczowy i ocet; doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż cebula po prostu zmiękną po przekłuciu nożem, o 8 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść cebulę do średniej miski. Gotować soki na patelni, aż syropy i zredukowane do 2/3 puchar, o 3 protokół.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Przed podaniem przepłukać lub doprowadzić do temperatury pokojowej.)
Cebule Cipolline to małe, płaskie cebule włoskie. Można je znaleźć w sekcji produktów wielu supermarketów i rynków włoskich.