Durlacher Hof Austrian Ricotta Crêpes
Durlacher Hof Austriackie naleśniki z ricottą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 624 kalorie. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mleko, mąkę, karton częściowo odtłuszczone ser ricotta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Naleśniki kukurydziane z Ricottanem i szynką, Lemon Ricotta Crepes, oraz Naleśniki nadziewane ricottą.
Instrukcje
Aby zrobić naleśniki, wymieszaj 11 / 4 szklanki mleka, 1 jajko i mąkę w blenderze, aż będzie gładka.
Umieść na średnim ogniu nieprzywierającą patelnię, która mierzy od 7 do 8 cali na dnie. Gdy gorące, dodać 1 / 4 łyżeczki masła i zawirować do płaszcza patelni.
Wlać 1 / 4 ciasto kubek, szybko przechylając patelnię tak ciasto płynie na całej płaskiej powierzchni. Gotować, aż crpe wyschnie na górze i krawędzi jest rumiane, o 30 sekund. Włącz crpe szpatułką i brązową drugą stroną, około 15 sekund. Odwróć z patelni na talerz. Powtarzam, układamy naleśniki tak, jak zrobiono. Potrzebujesz 8 naleśników; zarezerwuj wszelkie dodatki do innego użytku.
Aby zrobić nadzienie, moczyć rodzynki w gorącej wodzie przez 2 do 3 minut.
Ubijaj ricottę, 1/4 szklanki cukru i żółtko, aż dobrze wymieszasz.
Odcedzić rodzynki i wymieszać z masą ricotta.
Łyżka 1/8 napełniania (około 1/4 szklanki) w dolnej trzeciej części każdego crpe i zawinąć, aby zamknąć.
Miejsce wypełnione crpes, szew stronie w dół, w lekko masłem płytkie 9-przez 13-calowe naczynie do pieczenia lub płytkiej zapiekanki.
Aby zrobić budyń, ubij 1/4 szklanki cukru i 1 jajko z pół na pół.
Wlać równomiernie na wypełnione naleśniki.
Piec w piekarniku 375, aż krem na krawędzi zapiekanki nie drgnie po delikatnym wstrząśnięciu, około 20 minut.
Posypać zapiekankę z około 1 łyżeczką cukru i rozdrobnioną skórką cytrynową. Wyciągnij naleśniki szeroką szpatułką.
Podawać na ciepło z dodatkiem sosu żurawinowego i kwaśnej śmietany.