Duo zupy Selerowo-buraczanej

Duo zupy Selerowo-buraczanej
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj Duo selera i zupy buraczanej. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 1,51 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 136 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz jabłko granny smith, wodę, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Puree z zupy selerowej z Glazurowanym selerem i Curry jabłkiem, Krab Królewski Z Selerem, Jabłkiem I Sałatką Z Buraków, oraz Zupa Z Selera dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połówki porów wzdłuż, następnie grubo posiekać. Umyć w misce z zimną wodą, mieszając je, a następnie osuszyć na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Roztopić masło z olejem w średnim (2-do 3-quart) rondlu na średnim ogniu, aż piana ustąpi. Pory ugotować z imbirem i 1/2 łyżeczki soli, mieszając, aż zmiękną (6-8 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Połowę porów przełożyć do innego średniego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodaj seler i połowę posiekanego jabłka do jednego z rondla i gotuj, mieszając, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
5
Dodaj 2 szklanki bulionu, 2 szklanki wody i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż seler będzie bardzo delikatny (około 30 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
6
Do drugiego rondla dodać buraki i pozostałe posiekane jabłko. Wymieszaj pozostałe 2 szklanki bulionu i 1 szklankę wody i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, aż buraki będą miękkie (około 30-40 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Czysta zupa z selera z blenderem zanurzeniowym (lub partiami w blenderze) do uzyskania gładkości. (Należy zachować ostrożność w przypadku gorących płynów.) Powrót zupy do oczyszczonego rondla. Jeśli gruby, wymieszać w 1/2 do 2/3 szklanki wody. Doprawić 1/4 łyżeczki soli i pieprzu i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
SelerSeler
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Czysta mieszanka buraków jak wyżej. Wymieszać pozostałe 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
9
Zupy podawać osobno w małych filiżankach, przyozdabiając buraczaną zupę liśćmi selera, a selerową zupę z mżawką buraczaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Kanapkowy, Tostowy I PokruszonyChleb Kanapkowy, Tostowy I Pokruszony
SelerSeler
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia8
Magazyn