Duck A L ' Orange
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kaczki L ' Orange. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 555 kalorii, 49g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na $7.74 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pomarańcze, masło, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Duck à l ' Orange, Duck A L ' Orange, oraz Duck A L ' Orange dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj cukier i wodę w dużym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło; gotować, aż syrop zmieni głęboki bursztyn, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, 8 minut.
Wymieszać w occie (mieszanina będzie energicznie pęcherzyków).
Dodać sok i szalotki; gotować do zmniejszenia do 1/2 szklanki, mieszając od czasu do czasu, 15 minut.
Dodać bulion; gotować, aż zmniejszy się do 3/4 szklanki, 30 minut. Odstawić.
Za pomocą małego noża odetnij skórkę i biały rdzeń z 4 pomarańczy. Pracując nad misą, przeciąć między membranami, aby uwolnić segmenty. (Sos i pomarańcze można przygotować 6 godzin wcześniej. Przykryć osobno; schłodzić.)
Za pomocą małego noża, ocena skóry kaczki (nie przekłuwać mięsa) w wzór crosshatch.
Kaczkę posypać solą i pieprzem.
Ciepła ciężka duża patelnia na średnim ogniu.
Umieść piersi kaczki skórą w dół na patelni. Gotować, aż brązowy i chrupiące, o 8 protokół. Włączyć kaczkę i gotować do pożądanej doneness, o 10 minut dłużej dla średnio rzadkie.
Przenieś do deski do krojenia.
W międzyczasie, przynieść sos na wolnym ogniu.
Dodać masło i 1 łyżkę startej skórki pomarańczowej; ubijać do rozpuszczenia masła.
Odsączyć pomarańczowe segmenty i wymieszać w sosie. Odstawić.
Pokrój piersi kaczki w poprzek po przekątnej. Ułóż na 4 talerzach. Łyżka pomarańczy segmenty z sosem obok.
Posypać pozostałą skórką.