Duck A L ' Orange

Duck A L ' Orange
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kaczki L ' Orange. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 555 kalorii, 49g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na $7.74 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pomarańcze, masło, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Duck à l ' Orange, Duck A L ' Orange, oraz Duck A L ' Orange dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj cukier i wodę w dużym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło; gotować, aż syrop zmieni głęboki bursztyn, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Zdjąć z ognia.
3
Wymieszać w occie (mieszanina będzie energicznie pęcherzyków).
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
4
Dodać sok i szalotki; gotować do zmniejszenia do 1/2 szklanki, mieszając od czasu do czasu, 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
SokSok
5
Dodać bulion; gotować, aż zmniejszy się do 3/4 szklanki, 30 minut. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
6
Za pomocą małego noża odetnij skórkę i biały rdzeń z 4 pomarańczy. Pracując nad misą, przeciąć między membranami, aby uwolnić segmenty. (Sos i pomarańcze można przygotować 6 godzin wcześniej. Przykryć osobno; schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Za pomocą małego noża, ocena skóry kaczki (nie przekłuwać mięsa) w wzór crosshatch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
8
Kaczkę posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cała KaczkaCała Kaczka
9
Ciepła ciężka duża patelnia na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Umieść piersi kaczki skórą w dół na patelni. Gotować, aż brązowy i chrupiące, o 8 protokół. Włączyć kaczkę i gotować do pożądanej doneness, o 10 minut dłużej dla średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Przenieś do deski do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
12
Odstawić na 10 minut.
13
W międzyczasie, przynieść sos na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
14
Dodać masło i 1 łyżkę startej skórki pomarańczowej; ubijać do rozpuszczenia masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
15
Odsączyć pomarańczowe segmenty i wymieszać w sosie. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
SOSSOS
16
Pokrój piersi kaczki w poprzek po przekątnej. Ułóż na 4 talerzach. Łyżka pomarańczy segmenty z sosem obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
SOSSOS
17
Posypać pozostałą skórką.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn