Dubliński Gulasz Z Kluskami

Dubliński Gulasz Z Kluskami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj dublińskiego gulaszu z kluskami. Ten przepis zawiera 6 porcji z 484 kalorii, 20g białka, oraz 27g tłuszczu każdy. Za $1.19 za porcję, ten przepis okładki 23% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką cebulę, sól, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 21 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 68%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Dublin Coddle, irlandzki gulasz, Dublin Coddle-irlandzki gulasz, oraz Crock Pot Irlandzki Gulasz (Dublin Coddle)..

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku brązową wieprzowinę na maśle na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Dodaj cebulę, seler i czosnek; gotuj, aż warzywa będą miękkie. Ćwiartuj marchewki wzdłuż, a następnie pokrój na 2 cale. kawałki; dodaj do mieszanki wieprzowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
3
Dodaj wodę, bulion i sól. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut lub do miękkości mięsa i warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
średnie Ciasto Dyniowe Każda)średnie Ciasto Dyniowe Każda)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(duża Tuba)(duża Tuba)
4
Połącz mąkę i zimną wodę, aż będą gładkie; wymieszać z gulaszem. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
GulaszGulasz
5
Dodaj mieszane warzywa; zmniejszyć ogień do małego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa MieszaneWarzywa Mieszane
6
W przypadku pierogów w małej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kminek, sól i musztardę. Ubij jajko, mleko i olej; dodaj do suchych składników naraz. Mieszaj tylko do zwilżenia. Upuść łyżki stołowe na gulasz. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 25 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do kluski wyjdzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
(duża Tuba)(duża Tuba)
GulaszGulasz
(Keebler)(Keebler)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz w menu? Spróbuj połączyć się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Merus Cabernet Sauvignon z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 129 dolarów za butelkę.
Merus Cabernet Sauvignon
Merus Cabernet Sauvignon
Mieszanka: 97% Cabernet Sauvignon i 3% Malbec i Petit Verdot
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn