Duński Pudding Ryżowy (Risengrod)

Duński Pudding Ryżowy (Risengrod)
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj duński pudding ryżowy (Risengrod). Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka, 9 g tłuszczu i łącznie 253 kalorie. Ten przepis jest przeznaczony dla 3 osób i kosztuje 37 centów za porcję. Jeśli masz pod ręką masło, mielony cynamon, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 30%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Duński bochenek i pieczenie chleba w duńskiej piekarni Jo Jo's, Resztki ryżu? Zrobić pudding ryżowy i resztki ryżu? Zrób budyń ryżowy.

Instrukcje

1
W małym, ciężkim rondlu zagotuj mleko, ryż i sól. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 35-40 minut lub do momentu, aż lekko zgęstnieje, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Budyń nakładać łyżką na poszczególne dania.
3
Połącz cukier i cynamon; posypać po wierzchu. Kropka z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
4
Natychmiast podawaj.

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Pudding ryżowy w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Blanc de Bleu Cuvee Mousseux. Ma 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia3
Magazyn