Drozdzowka
Drozdzowka może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 15. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 348 kalorii, 5G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 60 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką cukier, margarynę, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Z łyżeczką wynik 38%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj ciasto śliwkowe bez jaj, jak zrobić ciasto śliwkowe, Ciasto śliwkowo-kukurydziane z sorbetem śliwkowym, oraz Polskie Ciasto Miodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu na bardzo małym ogniu rozgrzej 1/2 szklanki mleka do nie więcej niż 100 stopni F (38 stopni C); wymieszaj 1 łyżkę mąki i 1 łyżkę cukru.
Zdjąć z ognia i przenieść do miski. Pokruszyć drożdże tortowe w mieszaninie mlecznej i delikatnie mieszać, aż mieszanina stanie się kremowa. Przykryć patelnię ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce, aż drożdże utworzą gąbczastą konsystencję, 20 do 30 minut.
Margarynę roztopić w rondlu na małym ogniu; zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia do letniego.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali i posyp bułką tartą.
Umieść jajka i 1 1/8 szklanki cukru w blenderze i przerabiaj, aż mieszanina będzie żółta i puszysta. W dużej misce wymieszać 8 szklanek mąki z cukrem waniliowym. Wymieszać w mieszaninie jaj, aktywowanej mieszaniny drożdży i letniej margaryny; start ugniatanie 1 szklanka mleka, lub w razie potrzeby, do ciasta, trochę na raz, aż ciasto przestaje przyklejać się do palców i staje się gładka i nawet. Zagniataj przez co najmniej 15 minut, pracując nad włączeniem jak największej ilości powietrza do ciasta podczas wyrabiania.
Ciasto wcisnąć równomiernie do przygotowanej blachy do pieczenia i ułożyć śliwki na wierzchu ciasta. Odstawić.
W misce pokrój razem 1 1/2 szklanki mąki, masła i 1/2 szklanki cukru nożem do ciast, aż mieszanina będzie przypominać drobną okruchy; posypać mieszaninę streusel na śliwkach. Pył streusel z cynamonem, w razie potrzeby.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta, od 1 godziny do 1 godziny i 10 minut.