Drobiazg Żurawinowo-Pomarańczowy
Drobiazg żurawinowo-pomarańczowy wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 239 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 85 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka ekstraktu waniliowego, żurawiny, ciasta funta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to szkockie danie. Sprawdza się jako bardzo przystępny deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Cranberry Orange Trifle, Drobiazg Żurawinowo-Pomarańczowy, oraz Drobiazg Żurawinowo-Pomarańczowy.
Instrukcje
Aby przygotować żurawinę, połącz 3/4 szklanki cukru, sok pomarańczowy i Grand Marnier w średnim rondlu na średnim ogniu; gotuj 3 minuty, aż cukier się rozpuści, od czasu do czasu mieszając.
Dodać żurawinę do patelni; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić 8 minut lub aż żurawina pop. Wymieszać łyżką do miski; przykryć i schłodzić.
Aby przygotować krem do ciasta, połącz 1/2 szklanki cukru i skrobi kukurydzianej w średnim, ciężkim rondlu na średnim ogniu. Stopniowo dodawać mleko do patelni, mieszając trzepaczką do wymieszania; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Stopniowo dodaj połowę gorącej mieszaniny mleka do jaj, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny mleka na patelnię; gotować na średnim ogniu 1 minutę lub aż gruby, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Wymieszać wanilią i solą.
Umieścić patelnię w dużej misce wypełnionej lodem, aż krem ostygnie do temperatury pokojowej (około 25 minut), mieszając od czasu do czasu.
Ułóż połowę kostek ciasta na dnie 2-kwartowego naczynia drobiazgowego. Łyżka 1 1/2 szklanki mieszanki żurawiny na ciasto; top z 1 1/2 szklanki śmietany ciasto. Powtórz warstwy.
Dekoruj skórką. Przykryć luźno folią i schłodzić co najmniej 4 godziny.