Dressing miętowo-cytrynowy
SOS miętowo-cytrynowy wymaga ok. 2 godziny i 10 minut od początku do końca. Na 29 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis ma 162 kalorie, 0g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 23 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz liście mięty, sok z cytryny, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 25%. Podobne przepisy to Łosoś z sosem cytrynowo-miętowym, Karczochy z sosem cytrynowo-miętowym, oraz SOS cytrynowo-ziołowy z miętą i estragonem.
Instrukcje
Wymieszać razem oliwę z oliwek, sok z cytryny i 1 1/2 łyżki mięty, aż dobrze wymieszać. Odstawić na 2 godziny.
Odcedzić miętę z dressingu drobnym sitkiem siatkowym. Wymieszać pozostałą 1 łyżkę posiekanych liści mięty i podawać.