Dorsz Z Pesto I Pomidorem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj dorsza z Pesto i pomidorem. Ten przepis służy 2 i kosztuje $14.2 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny fodmapowi i pescatariański przepis ma 1083 kalorie, 154g białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka filetu z dorsza, masło, dorsz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pasta con il pesto alla Trapanese (pesto pomidorowo-migdałowe), Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć masło i pesto. Potrzebujesz do tego prawdziwego masła, nie margaryny.
Umieścić rybę w naczyniu piekarnika i obficie doprawić solą i pieprzem.
Posmaruj masło pesto na rybie, ale zachowaj trochę. Pomidory cienko pokroić i ułożyć na rybie, resztę masła pesto ułożyć na pomidorach.
Wlać 1/2 do max 2/3 szklanki dobrej jakości wytrawnego białego wina.
Umieść naczynie w piekarniku lub nagrzanym piekarniku i piecz w temperaturze 177° (175C) przez 20 minut i udekoruj drobno mieloną bazylią lub pietruszką.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio