Dorsz z cytryną, zieloną oliwką i cebulą

Dorsz z cytryną, zieloną oliwką i cebulą
Dorsz z cytryną, zieloną oliwą i cebulą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.44 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 186 kalorii, 31g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Mieszanka kaparów, cytryn, filetów z dorsza i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest niesamowite. Spróbuj Dorsz z cytryną, zieloną oliwką i cebulą, Pieczony Halibut Z Zielonymi Oliwkami I Pikantną Cytrynową Komosą Ryżową, oraz Zielony Oliwka Relish dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Skórkę z cytryn drobno zetrzeć na tarce; odstawić. Używając ostrego noża, pokrój skórkę i biały rdzeń z cytryn; wyrzuć. Pracując nad średnią miską, przeciąć między membranami, aby uwolnić segmenty do miski i wycisnąć membrany, aby uwolnić soki; wyrzucić membrany i wszelkie nasiona. Odstawić segmenty cytryny na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Połączyć cebulę i 1 łyżeczkę soli w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Odstawić 10 minut. Wycisnąć cebulę, aby usunąć nadmiar płynu; dodać do miski z segmentami cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Dodać oliwki, kapary, skórkę cytrynową i 3/4 szklanki oliwy. doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Przykryć smakiem i schłodzić co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
KaparyKapary
OliwkiOliwki
RozkoszRozkosz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Rozgrzej piekarnik do 121°. doprowadzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozkoszRozkosz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Umieść dorsza w dużym płytkim naczyniu do pieczenia lub patelni i skropić pozostałą 1/2 szklanki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
DorszDorsz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Dodać chiles i włączyć ryby do Płaszcz; doprawić solą. Pieczeń, aż tylko gotowane przez, 30-40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
RybyRyby
SólSól
8
Przełóż rybę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
9
Natkę pietruszki wymieszać do smażenia i łyżką na rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
RozkoszRozkosz
RybyRyby
10
DO AHEAD: smak (bez pietruszki) można zrobić 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
RozkoszRozkosz

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia54
Magazyn