Dorsz z cytryną, zieloną oliwą i cebulą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.44 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 186 kalorii, 31g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Mieszanka kaparów, cytryn, filetów z dorsza i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest niesamowite. Spróbuj Dorsz z cytryną, zieloną oliwką i cebulą, Pieczony Halibut Z Zielonymi Oliwkami I Pikantną Cytrynową Komosą Ryżową, oraz Zielony Oliwka Relish dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Skórkę z cytryn drobno zetrzeć na tarce; odstawić. Używając ostrego noża, pokrój skórkę i biały rdzeń z cytryn; wyrzuć. Pracując nad średnią miską, przeciąć między membranami, aby uwolnić segmenty do miski i wycisnąć membrany, aby uwolnić soki; wyrzucić membrany i wszelkie nasiona. Odstawić segmenty cytryny na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna
Nasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Połączyć cebulę i 1 łyżeczkę soli w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Odstawić 10 minut. Wycisnąć cebulę, aby usunąć nadmiar płynu; dodać do miski z segmentami cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Dodać oliwki, kapary, skórkę cytrynową i 3/4 szklanki oliwy. doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Przykryć smakiem i schłodzić co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Skórka Cytrynowa
Kapary
Oliwki
Rozkosz
Olej Do Smażenia
5
Rozgrzej piekarnik do 121°. doprowadzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozkosz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Umieść dorsza w dużym płytkim naczyniu do pieczenia lub patelni i skropić pozostałą 1/2 szklanki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
7
Dodać chiles i włączyć ryby do Płaszcz; doprawić solą. Pieczeń, aż tylko gotowane przez, 30-40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Ryby
Sól
8
Przełóż rybę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
9
Natkę pietruszki wymieszać do smażenia i łyżką na rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Rozkosz
Ryby
10
DO AHEAD: smak (bez pietruszki) można zrobić 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.