Dorsz solony z warzywami i majonezem czosnkowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gotowanego dorsza z solą z warzywami i majonezem czosnkowym. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.74 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 59G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 369 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz goździki, jajka, marchewkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Frytki ze słodkich ziemniaków z solą bazyliową i majonezem czosnkowym, Frytki ze słodkich ziemniaków z solą bazyliową i majonezem czosnkowym, oraz Solone ciasta z dorsza z majonezem Herbatnym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Garnek do makaronu 6-quart wyposażony w durszlak
Jeden lub 2 dni przed przygotowaniem ostatecznego naczyniaw zależności od zasolenia ryb umieścić soli dorsza w misce z zimną wodą i moczyć, pokryte, w lodówce. Zmienić wodę trzy lub cztery razy w okresie moczenia, aby usunąć nadmiar soli.
Włożyć dorsza do dużego rondla.
Dodaj świeżą zimną wodę na pokrycie, wraz ze skórką pomarańczową, gałązkami kopru włoskiego lub ćwiartkami, cebulą nakłutą goździkami i pieprzem, i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu. Natychmiast wyjmij patelnię z ognia. Przykryć i odstawić na co najmniej 15 minut.
Dobrze odcedzić i wyrzucić aromaty. Zeskrobać tłustą skórę z ryb i usunąć wszelkie kości. Rozedrzyj rybę na duże kawałki i ułóż na talerzu.
Gotowanie każdego warzywa osobno, na parze buraki, ziemniaki i marchew. Buraki obrać, pokroić w pół lub ćwiartkę i ułożyć na osobnym talerzu tylko na warzywa.
Dodać ziemniaki do półmiska. Marchewki przekrój na pół i ułóż na półmisku.
Oddzielnie blanszować, odświeżać i odsączyć kalafior i zieloną fasolkę. Ułóż kalafior i fasolę na półmisku. Ułożyć jajka na brzegach talerza. Przynieś talerze na stół i podawaj z sosem.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alzacji Willm Pinot Gris Reserve. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.