Dorsz po hiszpańsku w bulionie pomidorowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 342 kalorie, 35g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz bulion z kurczaka o niższej zawartości sodu, gałązkę tymianku, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest dobre. Spróbuj Dorsz po hiszpańsku w Chorizo-bulion pomidorowy, Wiejski bulion pomidorowo-kolendrowy, oraz Pan con Tomate (tosty w stylu hiszpańskim z pomidorami) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
Sól
2
Drenaż.
3
Podczas gotowania ryżu, podgrzać patelnię na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Połączyć sól, paprykę i czarny pieprz; posypać równomiernie ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Papryka
Ryby
Sól
6
Dodaj rybę na patelnię, skórkę w dół; gotować przez 3 minuty lub aż lekko rumiane. Odwróć rybę; zmniejsz ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodaj szalotki, czerwony pieprz, i czosnek; gotować 4 protokół lub aż szalotki są przezroczyste, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Czerwona
Szalotka
Czosnek
8
Dodaj pomidory, bulion, wino i tymianek; doprowadzić do duszenia, i gotować 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Bulion
Tymianek
Wino
9
Dodać 1 łyżkę natki pietruszki i sok; delikatnie wymieszać, aby połączyć. Wyrzucić gałązkę tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Sok
Tymianek
10
Połącz ugotowany ryż, pozostałe 2 łyżki pietruszki i migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Gotowany
Migdały
Pietruszka-nać
11
Umieść około 1/3 szklanki mieszanki ryżu w każdym z 4 płytkich misek; top każdej porcji z 2 kawałki ryb i 1/2 szklanki mieszanki pomidorowej.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.