Dorsz owinięty szynką parmeńską
Haddock owinięty szynką parmeńską to przepis bezglutenowy, pierwotny i peskatariański na 4 porcje. Jedna porcja zawiera 311 kalorii , 30 g białka i 20 g tłuszczu . Za 4,15 USD za porcję przepis ten pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Taste of Home wymaga szynki delikatesowej, pomidorów, soli i pieprzu. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 53% , co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy to Udka z kurczaka owinięte szynką parmeńską , Brokuły owinięte szynką parmeńską z chrupiącymi bazyliami i Pieczony pikantny haddock musztardowy .
Instrukcje
Umieść bazylię, ser i czosnek w malakserze; przykryj i miksuj, aż do momentu, gdy wszystkie składniki zostaną posiekane.
Dodaj orzeszki piniowe, sól, płatki pieprzu i pieprz; przykryj i miksuj, aż się połączą. Podczas miksowania stopniowo dodawaj 1/4 szklanki oleju w stałym strumieniu. Wymieszaj z pomidorami.
Posmaruj każdy filet łyżką pesto, owiń plasterkiem szynki prosciutto.
Umieścić na natłuszczonej blasze do pieczenia o wymiarach 15 x 10 x 1 cal i posmarować pozostałą oliwą z oliwek.
Piec w temperaturze 400°C przez 10–15 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo rozdzielać się widelcem.