Dorsz marynowany na Croutonie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj marynowanego dorsza na Croutonie. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 18. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Jeśli masz Bochenek bagietki, imbir, sos sojowy o obniżonej zawartości sodu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co jest raczej złe. Dorsz marynowany na Croutonie, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Połącz czosnek, imbir, szalotki, miód, sos sojowy, olej z pestek winogron i ocet w misce do mieszania. Marynować filety rybne w tej mieszaninie przez co najmniej 2 godziny, najlepiej przez noc, w lodówce.
Przenieść dorsza i marynaty do płytkiej patelni i powoli kłusować ryby na małym ogniu, aż będzie przetargu widłowego, 10 do 20 minut.
Bagietkę pokroić na 18 kawałków i ułożyć na blasze do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Wyjąć rybę na talerz i Płatek.
Przelać płatki dorsza do sitka ustawionego nad miską, aby spuścić nadmiar wilgoci. Wyrzuć nadmiar płynu i włóż płatkowanego dorsza do miski.
W innej małej misce, połączyć majonez, szalotki i rozkoszować się sosem tatarskim. Delikatnie złożyć ten sos tatarski do płatków ryb, aby pomóc związać go.
Umieścić dorsza na crouton i umieścić w piekarniku, aż ryba ma złoty odcień brązowy.
Wyjąć z piekarnika i udekorować każdą przystawką 1/8 łyżeczki kawioru i niewielką ilością pietruszki przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![FitVine Wino Pinot Grigio]()
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.