Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj marynowanego dorsza na Croutonie. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 18. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Jeśli masz Bochenek bagietki, imbir, sos sojowy o obniżonej zawartości sodu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co jest raczej złe. Dorsz marynowany na Croutonie, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Połącz czosnek, imbir, szalotki, miód, sos sojowy, olej z pestek winogron i ocet w misce do mieszania. Marynować filety rybne w tej mieszaninie przez co najmniej 2 godziny, najlepiej przez noc, w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Z Pestek Winogron
Filety Rybne
Zielona Cebula
Sos Sojowy
Ocet
Czosnek
Imbir
Miód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
2
Przenieść dorsza i marynaty do płytkiej patelni i powoli kłusować ryby na małym ogniu, aż będzie przetargu widłowego, 10 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Ryby
Dorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Bagietkę pokroić na 18 kawałków i ułożyć na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bagietka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
4
Posmaruj oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
5
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Wyjąć rybę na talerz i Płatek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
7
Przelać płatki dorsza do sitka ustawionego nad miską, aby spuścić nadmiar wilgoci. Wyrzuć nadmiar płynu i włóż płatkowanego dorsza do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Cukierki Peachie-o
8
W innej małej misce, połączyć majonez, szalotki i rozkoszować się sosem tatarskim. Delikatnie złożyć ten sos tatarski do płatków ryb, aby pomóc związać go.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Tatarski
Majonez
Zielona Cebula
Rozkosz
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
9
Umieścić dorsza na crouton i umieścić w piekarniku, aż ryba ma złoty odcień brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki
Ryby
Dorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Wyjąć z piekarnika i udekorować każdą przystawką 1/8 łyżeczki kawioru i niewielką ilością pietruszki przed podaniem.
Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.