Dorsz czarny Teriyaki z lepkimi ciastami ryżowymi i smażonym Baby Bok Choy

Dorsz czarny Teriyaki z lepkimi ciastami ryżowymi i smażonym Baby Bok Choy
Czarny dorsz Teriyaki z lepkimi ciastami ryżowymi i smażonym Baby Bok Choy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 253 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.86 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać mirin, unseasoned ocet ryżowy, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Prześcieradło - patelnia Teriyaki łosoś i Baby Bok Choy, Smażone Dziecko Bok Choy Z Tofu & Shiitakes, oraz Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży garnek wody do szybkiego wrzenia. Przygotuj miskę z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
GarnekGarnek
2
Dodaj bok choy do wrzącej wody i gotuj przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
WodaWoda
3
Odcedzić bok choy i natychmiast przenieść go do lodowatej wody na 2 minuty do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Bok ChoyBok Choy
4
Odcedzić bok choy i odstawić na czystym ręczniku kuchennym, aby wchłonąć nadmiar wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
5
Przygotować lepkie ciasta ryżowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lepki RyżLepki Ryż
6
Umieść ryż w dużej misce i przykryj zimną wodą. Użyj ręki, aby pokręcić ryż wokół kilka razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Odcedzić i powtarzać, aż woda w misce będzie czysta; być może trzeba ją spłukać kilka razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Umieść ryż w małym rondlu o ciężkim dnie i dodaj wodę do pokrycia o 1 cal. Przykryj patelnię; aby uzyskać najlepsze wyniki, nie odkrywaj patelni w dowolnym momencie podczas gotowania. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, 4 do 5 minut; będziesz w stanie stwierdzić, że woda gotuje się dzięki dużej ilości pary wylewającej się spod pokrywki. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
9
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić pod przykryciem na 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Spryskaj małą patelnię smażoną olejem z pestek winogron i podgrzej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Z Pestek WinogronOlej Z Pestek Winogron
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj szalotki, czosnek, i imbir i gotować, mieszając, aż tylko zmięknie i pachnące, o 30 sekund. Złożyć mieszaninę scallion do ciepłego, gotowanego ryżu wraz z octem, mirin, sól, i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
Zielona CebulaZielona Cebula
OcetOcet
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
PieprzPieprz
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
SólSól
12
Wyłożyć półmisek lub blachę do pieczenia papierem do pieczenia natryskiwanym olejem lub papierem woskowanym. Przygotuj oddzielną miskę wody. Zanurz ręce w wodzie i zgarnij 1/4 szklanki ryżu. Uformuj go w szczelnie zapakowane ciasto o grubości około 2 cali i umieść ciasto na talerzu. Powtórz z pozostałym ryżem, aby uformować jeszcze pięć ciastek. Odstawić do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Tymczasem w małym rondlu połącz sos sojowy, sok pomarańczowy, mirin i imbir. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Dusić tylko do zmniejszenia o połowę, 30 do 40 minut. W małym naczyniu wymieszaj skrobię kukurydzianą i 1 łyżeczkę wody i wymieszaj tę gnojowicę z sosem gotującym na wolnym ogniu. Dusić 30 sekund i zdjąć patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sos SojowySos Sojowy
ImbirImbir
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
14
Smak
15
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
16
Dzięki elementom architektonicznym wzorowanym na XVII - i XVIII-wiecznych Japońskich zajazdach oraz programom zawierającym filozofię Zen równoważenia zdrowia fizycznego i duchowego, spa zrewolucjonizowało amerykańskie doświadczenie spa. Oprócz przeznaczenia spa w Escondido w Kalifornii, istnieją również pełne usługi Golden Door resort Spa w całych Stanach Zjednoczonych i Puerto Rico.

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia50
Magazyn