Domowy Świeży Ser
Domowy świeży ser może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 580 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 70 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, sól, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Domowy świeży ser rolniczy, Domowe kanapki śniadaniowe z domową kiełbasą klonową, jajkiem i serem, oraz Domowe Świeże Chorizo.
Instrukcje
Wlać mleko do dużego garnka i podgrzewać, aż temperatura osiągnie 195 stopni F (90 stopni C) lub prawie wrzenia. Stale mieszaj, aby zapobiec przypaleniu się dna garnka. Gdy mleko osiągnie temperaturę, usuń z ognia i wymieszaj ocet.
Wyłożyć sitko z gazą i ustawić nad zlewem lub dużym garnkiem lub miską. Mleko powinno oddzielić się na białą stałą część i żółtawą ciecz (serwatkę). Sól wymieszać z mlekiem, a następnie przelać przez sitko wyłożone ściereczką.
Pozostawić twaróg nadal drenować w sitku przez 1 godzinę. Odrzuć serwatkę.
Po zakończeniu odsączania sera, wklep w kulkę i usuń z ściereczki serowej. Zawinąć w folię i przechowywać w lodówce do momentu użycia. Świeży ser zwykle trwa około tygodnia.