Domowy koktajl z ajerkoniakiem w stylu McDonalda
Domowy koktajl ajerkoniak w stylu McDonalda może być tylko napojem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje $3.45 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 798 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, laskę cynamonu, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Ten przepis od Serious Eats ma fanów 49. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to McDonald ' s Eggnog Shake, Shake Shamrock McDonald ' s, oraz McDonald ' s Shamrock Shake (Naśladowca).
Instrukcje
Przygotuj bazę do wstrząsania: w średnim garnku przynieś mleko i śmietanę na wolnym ogniu razem z fasolą wanilii, cynamonem i gałką muszkatołową. Gdy mieszanina zacznie się gotować, odetnij ciepło i przykryj pokrywką. Stromo przez godzinę.W międzyczasie żółtka umieścić w średniej misce i stopniowo ubijać cukier. To dużo cukru, więc nie wyrzucaj go na raz, bo trudno będzie go włączyć.
Ubić solą.Powrót nabiału na wolnym ogniu i wyłowić fasolę wanilii i przyprawy. Użyj szpatułki, aby zeskrobać mocno aromatyzowany krem z wnętrza wanilii.W żółtka ubijamy trochę gorącej śmietany, po jednej kadzi-Pełnej na raz, aż masa jajeczna będzie dość ciepła. Następnie mieszankę jajek ubić do garnka śmietany. Włącz ciepło do średniego niskiego. Stale mieszaj gumową szpatułką, upewniając się, że zeskrobujesz całe dno garnka, aby uniknąć zsiadania.
Zwykle przepisy na lody zachęcają do gotowania, aż mieszanina będzie "wystarczająco gruba, aby pokryć tył drewnianej łyżki", ale z tym przepisem, że trudniej ocenić. Zamiast tego gotować, aż termometr zarejestruje 145° F. gdy to zrobi, natychmiast odciąć ogień i przecedzić krem przez sito i do dużej miski. Wymieszać z Frangelico i ekstraktem z wanilii. Schłodzić w łaźni lodowej i przechowywać w lodówce, pod przykryciem, aż do całkowitego schłodzenia; około sześciu godzin.Po przygotowaniu schłodzoną bazę lodową przetworzyć w maszynie do lodów, aż zacznie gęstnieć. Pamiętaj, że odpowiedni koktajl mleczny powstaje przez zmieszanie lodów z mlekiem; od razu przechodzimy do sedna, ubijając, aż baza przybiera konsystencję przypominającą shake. Dokładnie, jak długo to trwa, będzie się różnić w zależności od producenta, ale w moim komputerze to około 15 minut.
Zakończenie wstrząsania: podczas ubijania podstawy wstrząsania, połącz brązowy cukier i bitą śmietanę w średniej misce. Ubij mikserem ręcznym lub stojącym na średniej prędkości, aż krem utrzyma sztywne szczyty. Użyj gumowej szpatułki, aby przenieść około czterech uncji do torebki z ciastem, wyposażonej w dużą końcówkę Gwiazdy. Odstawić.Teraz wyłącz maszynę do lodów i wlej lub zgrubioną podstawę do miski z bitą śmietaną. Złóż delikatnie gumową szpatułką, aby połączyć. Jeśli chcesz dodać trochę alkoholu, to teraz jest odpowiedni moment.
Wlać shake do czterech szklanek i top każdy z wirem bitej śmietany i wisienką Maraschino.
Dodaj słomkę i ciesz się!