Domowy Gulasz Z Jęczmienia Z Soczewicy

Domowy Gulasz Z Jęczmienia Z Soczewicy
Domowy gulasz z jęczmienia z soczewicy może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami hor d ' oeuvre. Ten przepis zawiera 2 porcje z 273 kalorii, 11g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Za $1.01 za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i podnieś soczewicę, imbir, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański dieta. 49 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Z łyżką ocena 96%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Gulasz Jęczmienny Z Soczewicy Kminkowej, Wegański Gulasz Z Jęczmienia Z Soczewicy, oraz Gulasz Z Jagnięciny, Soczewicy I Jęczmienia.

Instrukcje

1
W dużym rondlu podsmaż marchewkę, cebulę, seler i imbir na oleju, aż będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3
Dodaj soczewicę i jęczmień; gotuj przez 3 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
JęczmieńJęczmień
4
Dodaj pomidory, wodę, bulion i kminek. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Dodaj sos sojowy; dusić 20-30 minut dłużej lub do miękkości soczewicy i jęczmienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
SoczewicaSoczewica
JęczmieńJęczmień

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to moje najlepsze typy gulaszu. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Możesz spróbować Perez Cruz Pircas de Liguai Single Collection Cabernet Sauvignon. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 45 dolarów za butelkę.
Perez Cruz Pircas de Liguai Single Collection Cabernet Sauvignon
Perez Cruz Pircas de Liguai Single Collection Cabernet Sauvignon
Pojedyncza Kolekcja Pircas de Liguai Cabernet Sauvignon ma głównie owocowy charakter i intensywność z pikantnością, świeżością i elegancją. Dojrzałe czerwone owoce, czarny pieprz i klasyczne właściwości ziołowe zapewniają, że wino jest złożone i nadal rozwija się w kieliszku. Pełny, ale zawsze świeży na podniebieniu z dobrze zaokrąglonymi taninami i ładnym uchwytem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje2
Ocena Zdrowia52
Magazyn