Domowe Naan z Malai Kofta

Domowe Naan z Malai Kofta
Przepis domowej roboty Naan z Malai Koftan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 574 kalorii. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Indian Simmer ma 262 fanów. Mieszanka proszku do pieczenia, jogurt, mąka pszenna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Wielu osobom spodobała się ta przystawka. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to malai kofta, jak zrobić malai kofta, Mughlai Malai Kofta Curry, oraz Malai kofta z pikantnym sosem.

Instrukcje

1
Służy 4składniki: 2 szklanki mąki uniwersalnej lub pszennej 1 / 2 szklanki ciepłego mleka1 / 2 szklanki jogurtu1 / 4 łyżki soli3 / 4 łyżki proszku do pieczenia1 / 2 łyżki sody1 / 2 łyżki cukru1 / 2 łyżki oleju
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
PszenicaPszenica
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1
Wymieszać wszystkie suche składniki razem i zrobić studnię z mąki.Teraz wymieszaj mleko i jogurt, wlej połowę do studni i powoli połącz.Nie sądzę, że istnieje dokładna ilość płynu, który należy dodać do dokładnej ilości mąki, aby uzyskać idealne ciasto. Więc co zrobić, to dodać płyn powoli i połączyć to wszystko razem powoli, aż miękkie ciasto jest wykonane. Ciasto powinno być wystarczająco miękkie, abyś mógł wkopać w nie palec bez nacisku. Jeśli ciasto zbyt mocno przykleja się do dłoni, użyj odrobiny oleju na dłoni, a następnie wbij ciasto.Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłe miejsce na co najmniej 2 godziny.Po kilku godzinach odkurz płytę roboczą, wyjmij ciasto i zagniataj przez około 2-3 minuty. Ciasto podzielić na mniejsze kulki (w tym przypadku należy uzyskać około 8 kulek do naans).Odkurzyć deskę ponownie i spłaszczyć kulki, aby chleb, który jest trochę gruby i wydłużony.Teraz posypać jedną stronę chleba z dowolnego smaku chcesz. Zrobiłem kminek, mielony czosnek, posiekaną kolendrę i kilka prostych naans masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
PunchPunch
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2
Umyj drugą stronę wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Podgrzej grubą patelnię dolną lub wok lub ciężką dolną patelnię z pokrywką. Po ładnie rozgrzaniu umieść mokrą stronę naan, która przyklei się i przykryje pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaanNaan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Niech gotować przez około 30 sekund lub aż zobaczysz bąbelki na nim.Teraz ugotuj drugą stronę naan nad bezpośrednim płomieniem palnika za pomocą szczypiec. Kiedy widzisz jakieś zwęglone brązowe plamy, wiesz, że naan jest skończony.Dusić trochę dobrej ilości masła na naans i kiedy ich smak youll wiedzieć, co oznacza spokojne życie!Przepis na Malai Kofta: jak powiedziałem wcześniej, tradycyjny Malai Kofta jest bogaty, kremowy i ładnie załadowany tłuszczem. Ale starałem się zrobić nie tak tłustą wersję. Zamiast pierogów ziemniaczanych użyłam startych pierogów z dyni, ale można użyć wszelkiego rodzaju warzyw. Przy okazji, składniki im zamiar być wymienione poniżej może przestraszyć, ale zaufaj mi to danie nie jest skomplikowane lub trudne w ogóle. A jeśli musisz jechać samochodem, aby wyjść i kupić składniki, zrób to! To jest warte wysiłku!
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
NaanNaan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
5
Porcja 6składniki: na Kofty: 1 średniej wielkości butelka tykwy lub kabaczka (starta i odsączona wodą) 2 łyżeczki nasion kopru włoskiego2 łyżeczki nasion kolendry1 łyżeczka płatków czerwonej papryki
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Tykwa ButelkowaTykwa Butelkowa
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
6
Mąka kukurydziana, aby związać wszystko razem, aby później zamienić je w mniejsze kulki
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
7
Sól do smaku
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
8
Olej do głębokiego smażenia
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
9
Do sosu: 1 duży liść laurowy2 czarny kardamon3 - 4 goździki1 łyżeczka proszku cynamonowego3-4 łyżeczki pieprzu1 1/2 łyżeczki nasion kminku
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
10
Lub zamiast powyższych składników 6, możesz użyć łyżki garam masala.1 szklanka pasty cebulowej2 łyżki pasty czosnkowej1 łyżka pasty imbirowej2 zielone chili1 szklanka przecieru pomidorowego2 1/2 łyżeczki kolendry w proszku1 łyżeczka kurkumy1 / 4 szklanki niskotłuszczowego twarożku6-8 nerkowca3 łyżki mleka1 / 4 szklanki oliwy z oliwek
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
11
Sól do smaku
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
12
Dodaj mąkę kukurydzianą na tyle, aby wszystko dobrze się wiązało.Zrobić kulki wielkości limonki i smażyć je w oleju w temperaturze około 350 stopni. F. smażymy je, aż pierogi staną się ładne i brązowe. Wyciągnij je i odsącz cały dodatkowy olej na ręczniku papierowym.Te pierogi warzywne to świetny sposób, aby dać swoim maluchom trochę warzyw. Działa jak urok dla mnie za każdym razem!Do sosu: zmiel liście laurowe, kardamon, goździki, pieprz, kminek i cynamon w młynku do kawy, aby uzyskać proszek.Orzechy nerkowca moczyć w mleku przez około godzinę i 45 minut, a następnie zrobić z nich pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
13
Rozgrzać olej na patelni i wrzucić do cebuli, imbiru i pasty czosnkowej.Gotować dobrze na średnim ogniu przez około 15 minut lub aż pasta zmieni kolor na brązowy.Teraz dodaj sól i kurkumę. Znak, że cebula jest dobrze jest to, że jak tylko dodać sól, olej zacznie oddzielać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
KurkumaKurkuma
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
14
Dodać proszek kolendry i przecier pomidorowy. Gotować przez kolejne 10 minut lub aż cała woda z pomidora zniknie.Teraz możesz dodać swój twarożek. Ten krok może wydawać się trochę nietypowy dla tych, którzy są przyzwyczajeni do dodawania ciężkiej śmietany do ich Malai Kofta lub Mughlai sosu, ale zaufaj mi na tym! I mówię o zapakowanym niskotłuszczowym twarogu, który ma trochę płynu w nim z serem kruszy się, a nie o paneerze, który dostajesz w indyjskich sklepach.Mieszaj, aż wszystkie okruchy sera rozpuszczą się, a następnie dodaj pastę z nerkowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy PełnoziarnisteKrakersy Pełnoziarniste
Kolendra MielonaKolendra Mielona
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
PaneerPaneer
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
15
Dobrze wymieszać i w końcu trzeba dodać przyprawy (garam masala) w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
16
Ponownie wymieszać.
17
Dodać około 2 1/2 szklanki wody i pozostawić na wolnym ogniu przez kilka minut. Lubię mój SOS trochę grube, jeśli chcesz go cieńsze dodać więcej wody.Dorzuć kulki kofta i szybko się zagotuj. (W przypadku koftów ziemniaczanych gotuję sos osobno, a następnie wlewam go na Kofty przed podaniem, albo mają tendencję do rozmoknięcia, jeśli pozostaną w sosie na chwilę.) Ciesz się koftami z domowymi naanami lub ryżem!0
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Świeże, czyste i mocne owoce.Doskonale pasuje do owoców morza, zwłaszcza przegrzebków i każdej pięknie pikantnej azjatyckiej potrawy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia20
Magazyn