Domowe lody truskawkowe
Domowe lody truskawkowe mogą być właśnie tym bezglutenowym i laktoowowegetariańskim przepisem, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 18 g tłuszczu i łącznie 261 kalorii . Za 65 centów za porcję otrzymujesz deser dla 12 osób. 18 osób uznało ten przepis za pełen smaku i sycący. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu z okazji Dnia Matki . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką ekstrakt waniliowy, sól, cukier i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . Z wynikiem spoonacular wynoszącym 31% , to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy obejmują How to Make Ice Cream Without an Ice Cream Machine , Meyer Lemon & Strawberry Ice Cream i Roasted Strawberry Coconut Milk Ice Cream .
Instrukcje
Do kąpieli wodnej włóż żółtka i mleko; ubij.
Dodaj cukier i sól. Gotuj nad wrzącą wodą, mieszając, aż mieszanka zgęstnieje i pokryje metalową łyżkę. Ostudź.
Dodaj wanilię, śmietankę i truskawki.
Wlać do cylindra zamrażarki do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcją producenta. Gdy lody są zamrożone, przełożyć do pojemnika zamrażarki; zamrozić na 2-4 godziny przed podaniem.