Domowe Chorizo
Domowe Chorizo może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 20 i kosztuje 1,19 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 298 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, sól koszerną, pieprz cayenne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Domowe Chorizo, Domowe Chorizo, oraz Domowa Kiełbasa Chorizo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zanurz obudowę w zimnej wodzie przez 30 minut, aby zmiękła, a następnie przeprowadź przez nią wodę, aby usunąć nadmiar soli i sprawdzić, czy nie ma wycieków. (Łuski można kupić u większości rzeźników.)
Usuń nasiona z chipotli i drobno posiekaj w robocie kuchennym z czosnkiem, octem i tequilą.
Wytnij srebrną skórę z wieprzowego tyłka, a następnie pokrój ją na 3-calowe kawałki.
Mielenie wieprzowiny w maszynce do mięsa (lub mikserze z mocowaniem młynka) za pomocą 316-calowej matrycy. Użyj rurki zasilającej, aby delikatnie przepchnąć mięso.
Najpierw " de-bling "(zdejmij pierścienie!); będziesz mieszał rękami.
Połowę zmielonego mięsa umieścić w dużej misce, przykryć połową mieszanki przypraw i połową mieszanki octu czosnkowego, a następnie dodać resztę mięsa, przypraw i mieszanki czosnku.
Połączyć wszystko z rąk; to najlepszy sposób, aby upewnić się, że wszystkie mięso dostaje przyprawione.
Wyjmij matrycę z młynka i przymocuj rurkę z farszem do kiełbasy, a następnie wsuń całą obudowę na rurkę, pozostawiając na końcu wystarczająco dużo, aby zawiązać ciasny węzeł.
Z mikserem na niskim poziomie, delikatnie wprowadzić mieszankę kiełbasy do rurki, za pomocą jednej ręki, aby poprowadzić obudowę z odpowiednią prędkością; należy uważać, aby nie przeciążyć lub rozerwać obudowy.
Wyłącz mikser po uzyskaniu około 3 do 4 stóp kiełbasy i odciąć i związać obudowę. Retie obudowę na rurce farszu i nadal co pozostałą kiełbasę. Szczypta, a następnie przekręcić długie kawałki kiełbasy o co 8 cali, aby utworzyć linki.
Umieścić połączone kiełbaski na blasze wyłożonej pergaminem i przechowywać w lodówce na noc do wyschnięcia.
Rozgrzej jedną stronę grilla do średniej wysokości, a drugą do niskiej. Lekko posmaruj grilla olejem, a następnie grilluj kiełbaski, aż będą rumiane ze wszystkich stron, 6 do 8 minut. Przenieść na małym ogniu i kontynuować grillowanie, aż są gotowane przez, 5 do 7 Więcej minut.