Do Góry Nogami Tarty Jabłkowe
Do góry nogami tarty jabłkowe może być tylko deser szukasz. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 649 kalorii, 9g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz akompaniament: lody waniliowe, jajko, cukier i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 28%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Do Góry Nogami Tarty Gruszkowe, ciasto bez jajek z jabłkiem do góry nogami / apple upside down cake, oraz Tarta Jabłkowa Tatin {Do Góry Nogami Karmelizowana Tarta Jabłkowa}.
Instrukcje
Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii końcówką noża do parowania w małym ciężkim rondlu.
Dodaj strąk, mleko i 3 łyżki cukru i doprowadzić do wrzenia, ubijając, aby rozpuścić cukier.
W międzyczasie wymieszaj mąkę, skrobię kukurydzianą, pozostały cukier i szczyptę soli w misce.
W innej misce ubić całe jajko i żółtko, następnie ubić mieszankę mąki na gładką masę.
Dodaj jedną trzecią gorącej mieszaniny mleka do mieszaniny żółtka (do hartowania) w wolnym strumieniu, ubijając, a następnie dodaj do mieszaniny mleka pozostającej w rondlu, ubijając. Doprowadzić krem do wrzenia na średnim ogniu, ubijając, a następnie gotować, ubijając, 2 minuty.
Wyjąć z ognia i wymieszać z masłem do rozpuszczenia.
Przenieść krem do miski i schłodzić, jego powierzchnia pokryta papierem woskowym, aż nie będzie już gorąca, co najmniej 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 204° z regałami w górnej i dolnej części. Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem.
Jabłka obrać i rdzeń, a następnie pokroić w kliny o grubości 1/8 cala.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka o grubości 1/8 cala i wytnij 8 (6-calowych) rund za pomocą odwróconej miski lub płyty jako prowadnicy. Punch na środku każdej rundy z foremką do ciastek i przenieść do blach do pieczenia.
Wyrzucić wanilię i przenieść krem do ciasta worka. Przeciąć otwór 1/3 cala i wyłożyć krem na ciasto w pierścieniu wokół środka (zostanie trochę śmietany). Ułóż nakładające się plasterki jabłka na ciasto, przykrywając krem, a następnie posmaruj roztopionym masłem.
Piec tarty, zmieniając pozycję arkuszy w połowie, aż krawędzie jabłek będą bladoniebieskie, około 15 minut.
W międzyczasie wymieszaj razem syrop kukurydziany i wodę, aż będzie gładka.
Wyjmij blachy do pieczenia z piekarnika i odwróć każdą tartę dużą łopatką. Obficie posmarować ciasto mieszanką syropu kukurydzianego.
Kontynuuj piec, zmieniając pozycję arkuszy w połowie, aż ciasto będzie błyszczące i złote, o 15 minut więcej. Fajne 10 minut.
Podawać tarty, ciasto do góry, ciepłe lub w temperaturze pokojowej.
* Krem cukierniczy można schłodzić do 3 dni. Przed użyciem wymieszać.* Ciasto można rozwałkować i pokroić 1 tydzień do przodu i zamrozić, szczelnie owinięte w folię. Nie rozmrażaj.* Tarty można piec 4 godziny wcześniej. Podgrzać w piekarniku 177° 5 do 10 minut.