Dip z kolendry z ciecierzycy z grillowaną pitą i marchewką
Dip z ciecierzycy kolendry z grillowanym Pitan i marchew kije może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 38 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 73 kalorie, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz ciecierzycę, ząbek czosnku, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 76%. Spróbuj Dip z kolendry z ciecierzycy z grillowanym Pitanem i marchewką, Grillowany stek z sałatką z ciecierzycy i pesto z kolendry, oraz Chrupiąca Pita Z Ciecierzycy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na spodzie grilla i na pokrywie.
Wsuń skórki z ciecierzycy palcami, następnie przecier ciecierzycy z jogurtem, kolendrą, czosnkiem, sokiem z cytryny, wodą i solą w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Gdy ogień jest gorący (możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 1 do 2 sekund), grill pitas na lekko naoliwionym stojaku do grilla, odsłonięty, obracając się raz, aż do złotego, w sumie około 2 minut.
Dip podawać z pitami i marchewką.
* Dip może być wykonany 1 dzień wcześniej i schłodzony, pokryty. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.* Pitas można również grillować na lekko naoliwionej dobrze przyprawionej patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu.
Każda porcja zawiera około 168 kalorii i 1 gram tłuszczu.