Dip z kolendry z ciecierzycy z grillowaną pitą i marchewką

Dip z kolendry z ciecierzycy z grillowaną pitą i marchewką
Dip z ciecierzycy kolendry z grillowanym Pitan i marchew kije może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 38 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 73 kalorie, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz ciecierzycę, ząbek czosnku, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 76%. Spróbuj Dip z kolendry z ciecierzycy z grillowanym Pitanem i marchewką, Grillowany stek z sałatką z ciecierzycy i pesto z kolendry, oraz Chrupiąca Pita Z Ciecierzycy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na spodzie grilla i na pokrywie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2
Wsuń skórki z ciecierzycy palcami, następnie przecier ciecierzycy z jogurtem, kolendrą, czosnkiem, sokiem z cytryny, wodą i solą w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CiecierzycaCiecierzyca
KolendraKolendra
CzosnekCzosnek
JogurtJogurt
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Gdy ogień jest gorący (możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 1 do 2 sekund), grill pitas na lekko naoliwionym stojaku do grilla, odsłonięty, obracając się raz, aż do złotego, w sumie około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
4
Dip podawać z pitami i marchewką.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1
* Dip może być wykonany 1 dzień wcześniej i schłodzony, pokryty. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.* Pitas można również grillować na lekko naoliwionej dobrze przyprawionej patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
2
Każda porcja zawiera około 168 kalorii i 1 gram tłuszczu.
3
Self
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn