Dip z bekonem i małżami Dick and Red's
Jeśli chcesz dodać do swojej kolekcji więcej przepisów bezglutenowych , dip z małżami Dick and Red's może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ta przystawka zawiera 219 kalorii , 5 g białka i 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 10 osób i kosztuje 72 centy za porcję. Dzięki temu przepisowi Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 3 stwierdziły, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Ten przepis z Allrecipes wymaga boczku, małży, serka śmietankowego i soku z cytryny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskuje możliwy do poprawy wynik łyżkowy wynoszący 0% . Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także klasyczny sos z małży , lekką zupę z małży i zupę z małży z Nowej Anglii .
Instrukcje
Umieść boczek na dużej, głębokiej patelni. Gotuj na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Odcedzić, pokruszyć i odstawić.
W średniej misce wymieszaj ser śmietankowy, aż będzie gładki. Wmieszaj jedną puszkę małży z sokiem do serka śmietankowego.
Odcedź drugą puszkę, zachowując sok i wmieszaj również małże.
Wymieszaj sos z ostrej papryki, sos Worcestershire i sok z cytryny. Wmieszać pokruszony boczek. Przykryj i przechowuj w lodówce dip oraz sok z małży na godzinę.
Wyjmij dip z lodówki i dodaj odpowiednią ilość zarezerwowanego soku z małży, aby dip był wystarczająco miękki, aby można było w nim zanurzyć chipsy.