Dip Maślano-Serowy Ricotta
Dip z maślanką i serem Ricotta może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 40 porcji z 240 kalorii, 2G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 10 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, gazę, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Dip Z Serem Pimento, Favas i Ricottan na krakersach z maślanki, oraz Naleśniki Z Maślanką Z Borówkami Ricotta-4 Punkty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś pierwsze 4 składniki na wolnym ogniu, bez mieszania, w ciężkim piecu holenderskim nonaluminum (o średnicy 9 1/2 cala) na średnim ogniu; gotować, bez mieszania, 20 do 25 minut lub po prostu, aż pojawią się pęcherzyki i temperatura osiągnie 175 do 18
Delikatnie wymieszać i powrócić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować, bez mieszania, 5 do 6 minut lub aż temperatura osiągnie 19
(Nie gotować ani nie mieszać.
Mieszanina będzie wyglądać zsiadłe.)
Wyjąć z ognia i odstawić na 30 minut.
Wyłóż cienki sitko z siatki drucianej z 3 warstwami gazy i umieść nad miską. Mieszankę łyżką do sitka. Przykryć gazą; schłodzić 12 do 24 godzin.
Usuń ser, odrzucając naprężoną ciecz.
Łyżka sera do miseczki; skropić oliwą z oliwek, posypać solą i pokruszonym czerwonym pieprzem.
Podawać z krakersami. Zanurzyć w lodówce w hermetycznym pojemniku do 2 dni.