Dip Curry-marchewkowy z prażonymi chipsami Pita
Dip Curry-marchewkowy z prażonymi chipsami Pita to bezmleczne i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 69 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek, marchew, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Dip z zielonego groszku z prażonymi chipsami Pita, Dip z białej fasoli i kolendry z prażonymi chipsami Pita, oraz Pieczone Chipsy Pita-Zdrowe Przyprawione Chipsy Pita.
Instrukcje
Włożyć marchewkę do rondla. Przykryć wodą do 1 cala powyżej marchewki.
Dodać bulion i kardamon; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 40 minut lub aż marchew będzie miękka.
Odcedzić marchew w durszlaku nad miską, rezerwując 1 1/2 szklanki płynu do gotowania. Wyrzucić nasiona kardamonu.
Połączyć reserved płyn i marchew; przechowywać w lodówce przez noc.
Pokryć kliny pita sprayem do gotowania; umieścić w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec w 350 przez 15 minut lub do chrupkości.
Marchew wyjąć łyżką szczelinową.
Umieść marchew i 3/4 szklanki zarezerwowanego płynu do gotowania w blenderze i proces do gładkiej. Pozostałą ciecz należy wyrzucić.
Rozgrzać olej w patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 3 protokół. Wymieszać w proszku curry i kminek; smażyć 1 minutę.
Dodać mieszaninę marchew; gotować 2 protokół lub do ogrzania przez. Wymieszaj kolendrę, sól czosnkową i pieprz.
Podawać natychmiast z chipsami pita.