Diabelskie udka z kurczaka z duszonym porem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 614 kalorii, 48g białka, oraz 29g tłuszczu. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, jajko, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cydr duszone udka z kurczaka z roztopionymi porami i kozim serem tymianek puree ziemniaczane, Udka z kurczaka z porami i Shiitakes, oraz Delikatne Estragonowe udka z kurczaka z maślanym porem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz pierwsze 4 składniki z 2 łyżkami tymianku i 1/4 szklanki wermutu w dużej misce, rzucając do herbu. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wermut
Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Przygotować duszone Pory, odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por
3
Roztopić 3 łyżki masła w średnim rondlu na średnim ogniu; gotować 3 minuty lub do złotego koloru. Wymieszać z bułką tartą, natką pietruszki i 1 łyżką tymianku. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Pietruszka-nać
Masło
Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Roztopić pozostałe 2 łyżki masła na patelni na średnim ogniu; dodać szalotki i pozostałe 1 łyżeczka tymianku. Saut 2 minuty lub do szalotki są przezroczyste. Wymieszać w pozostałej 1/2 szklanki wermutu. Dusić na średnim ogniu, aż zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Wermut
Masło
Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Przełożyć do miski; ostudzić 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
6
Ubijamy musztardę i kolejne 3 składniki; odstawiamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
7
Wyjąć kurczaka z marynaty, wyrzucając marynatę i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Cały Kurczak
8
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodać kurczaka, i gotować 6 minut lub aż głęboki złoty kolor. Skręcić i gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
10
Przełożyć kurczaka na talerz; wyrzucić nadmiar kapieli z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Wymieszaj bulion z kurczaka, skrobając drewnianą łyżką do deglaze patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Patelnia
12
Polać duszone Pory sosem; odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por
SOS
13
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
14
Pogłębiać kurczaka w mieszaninie musztardy i układać na wierzchu porów. Łyżka pozostałej mieszanki musztardy nad kurczakiem. Na wierzchu wymieszać bułkę tartą.