Dhal Curry z mięsem (Gosht Dhal) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,35 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 452 kalorie, 24g białka, oraz 23G tłuszczu. 4 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka pomidorów, chili w proszku, liść kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Przyprawiony Dhal (Masala Dhal), [] Czerwona Soczewica (Dhal) Curry, Wegańskie Przyjazne, Bezglutenowe, oraz Dhal dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Opłucz dhal i soczewicę w letniej wodzie. Moczyć przez noc, jeśli masz czas, w przeciwnym razie nie jest to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2
Wlać do dużego rondla przykryć wodą, po 1 łyżeczce soli i tumeric. Gotować tak jak dla fasoli aż będzie miękka i mushy.In osobny rondel, podsmaż cebulę, laskę cynamonu i nasiona kminku w oleju do bladego złotego koloru .
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Kurkuma
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Dodatki (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Dodać mięso i przyprawy. Wymieszać kilka razy bez dodawania wody.Delikatnie gotowanie przypraw, dodając wodę nie dać przyprawy szansę gotować, a następnie będziesz miał bez smaku curry pamiętać o tym wszystkie indyjskie jedzenie.Kiedy zacznie przyklejać się do garnka dodaj tomotoe i około pół szklanki wody.Dusić powoli, aż dobrze wymieszane i woda wyschła.Upłynnić dhals i dodać do garnka i trochę wody do konsystencji chcesz dhal o kubek wody powinno wystarczyć. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować powoli, aż dhal jest dobrze wymieszane w, około pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
4
Dodawanie wody, jeśli staje się gruba.Po zakończeniu zrób temperowanie, podgrzej ghee na patelni dodaj cebulę, kminek i gorczycę oraz ząbki czosnku i smaż do ładnego złotego brązu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Do Przyprawiania Mięsa
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Ghee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Dodaj do garnka dhal i szczelnie zamknij pokrywę.Tuż przed podaniem dodać posiekaną kolendrę i gharam malasa. (W kuchni indyjskiej gharam masala jest zawsze dodawany tuż przed podaniem, ponieważ jest to przyprawa pobudzająca. Wymieszać i podawać z białym ryżem / roti itp.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 litr) z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.