Deska - Grillowany łosoś z cytryną i koprem włoskim
Deska - Grillowany łosoś z cytryną i koprem jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 70 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 39 kalorii. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cytryny, 4-do 3-lb kawałek łososia, sprawdź Koszerne sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 63 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 14 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany Łosoś Z Desek Cedrowych, Grillowany Łosoś Z Desek Cedrowych, oraz Deska Cedrowa - Grillowany Łosoś dla podobnych receptur.
Instrukcje
Namoczyć deskę cedrową w wodzie przez co najmniej 30 minut.
Rozgrzać grill do średniej. W średniej misce wrzucić koper włoski i cytrynę z olejem.
Łososia ułożyć na desce, doprawić 1 łyżeczką soli i łyżeczką pieprzu, a na wierzchu pokrojoną w plasterki mieszankę cytryny i kopru włoskiego.
Umieść deskę na grillu, przykryj i gotuj, aż ryba zostanie ugotowana, 35 do 40 minut.
Przed podaniem posypać liśćmi kopru włoskiego.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.