Deser Z Agaru Kawowo-Kokosowego
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 454 kalorie, 4G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 249 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka mleka kokosowego, sól, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Płatek róży, mleko i miód Agar Agar, Agar Napój Agarowy Z Limonką, oraz Agar Durian Agar Mooncake.
Instrukcje
Dodaj mleko kokosowe, mleko, 1/4 szklanki cukru,1 łyżkę agaru w proszku i sól w rondlu 1-quart; ubić mieszaninę i doprowadzić ją do twardego wrzenia na średnim ogniu, uważając, aby nie dopuścić do wrzenia płynu. Po ugotowaniu mieszanki mleka kokosowego przez 30-40 sekund wyjmij rondel z pieca.
Wlej mieszankę mleka kokosowego do wybranej formy. Niech ostygnie.
W międzyczasie w innym rondlu ubić pozostałe 3/4 szklanki cukru, 1 łyżkę agaru, kawę rozpuszczalną i wodę i doprowadzić do twardego wrzenia na średnim ogniu. Gdy mieszanina gotuje się przez 30-40 sekund, wyjmij rondel z pieca.
Sprawdź, czy warstwa agaru kokosowego utwardziła się. Nie chcesz, aby był całkowicie solidny; w przeciwnym razie dwie warstwy nie będą się sklejać i ześlizgiwać się ze sobą podczas podawania deseru. Palcem dotknij lekko powierzchni warstwy agaru kokosowego, aby sprawdzić, czy na powierzchni jest opór. Jeśli tak, trzymając rondel jak najbliżej powierzchni warstwy kokosowej, bardzo delikatnie wlej warstwę Kawy na poprzednią warstwę.
Niech agar ustawi. Powinno to zająć około 40 do 45 minut w temperaturze pokojowej i 20 minut w lodówce.