Denise ' s Peanut Chicken
Kurczak orzechowy Denise wymaga około 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.44 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 426 kalorii. Jeśli masz korzeń imbiru, sos sojowy, skrobia kukurydziana i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest dobre. Spróbuj Quiche a la Denise, Featured Foodie Friday: Kolacja Z Denise, oraz Pikantna kanapka z grillowanym serem z kurczaka orzechowego (aka Chicken Satay Melt) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w woku na średnim ogniu.
Umieścić kurczaka w woku, i gotować, aż soki run jasne.
Wymieszać w czerwonej papryce i kontynuować gotowanie do miękkości.
W misce wymieszać bulion, sos sojowy, cukier, czosnek, pieprz cayenne, imbir i skrobia kukurydziana.
Wlać do woka. Wrzucić zieloną cebulę i kolendrę do wok (zastrzegając niektóre z każdego do dekoracji). Nadal gotować i mieszać 5 minut, aż lekko zgęstnieje.
Wymieszać w orzeszki ziemne, i udekorować zastrzeżone zielonej cebuli i kolendry służyć.