Delikatne Tofu w sosie morelowo-miodowym
Delikatne Tofu w sosie morelowo-miodowym wymaga ok. 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 132 kalorie, 5G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz morele, cukier, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako sos. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Ostre paluszki Tofu z sosem miodowo-kalamansi, Morelowo-Imbirowy Won Ton & SOS Cytrynowo-Miodowy, oraz Jak gotować: wegańskie ostre palce skóry Tofu z pikantnym sosem miodowo-cytrynowo-imbirowym.
Instrukcje
Masło rozpuścić w rondlu na średnim ogniu i wymieszać z cukrem. Gotować i mieszać tylko, aż cukier stopi się i jest lekko rumiane.
Wyjąć z ognia i kontynuować mieszanie aż do karmelizacji.
Wymieszać w puree moreli i wanilii. Na małym ogniu wymieszać miód. Nadal gotować i mieszać 5 minut, aż zgęstnieje.
Ułóż plastry tofu na talerzach deserowych i skropić sosem. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę, aż ostygnie.
Podawać z pokrojonymi morelami na boku.