Daktylowy Shake z prażonymi orzechami (Majoon)
Koktajl daktylowy z prażonymi orzechami (Majoon) może być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 8G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje $2.6 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka migdałów, jogurtów, pistacji i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj do daktylowego Shake ' a z prażonymi orzechami, Klonowe polędwiczki wieprzowe z sosem daktylowym i tostowym kuskusem z orzeszkami piniowymi, oraz Date Shake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój banana w plasterki o grubości 1 cala i umieść je w blenderze.
Dodaj daktyle, jogurt, wanilia, cynamon, sól, kostki lodu i 3/4 szklanki wody i zmiksuj na gładką masę.
Dodać dodatkowe 1/4 szklanki wody, jeśli wstrząsnąć jest zbyt gęsty.
Wlać do szklanek, dodać rzędy płatków kokosowych, migdałów, orzechów włoskich, pistacji i sezamu i podawać.
Pierwsza książka kucharska Louisy Shafia, Lucid Food: Cooking for an Eco-Conscious Life, została nominowana do nagrody IACP. Gotowała w renomowanych restauracjach w Nowym Jorku i San Francisco, w tym Aquavit, Pure Food and Wine i Millennium. Jej przepisy pojawiły się w New York magazine, Yoga Journal, Food Network Magazine, a każdy dzień z Rachael Ray. Poszukaj Louisy na kanale kulinarnym Taste in Translation i odwiedź ją na www.lucidfood.com.