Dżem Z Bakłażana
Dżem z bakłażana może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 9. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 123 kalorie, 1G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka gałązki rozmarynu, kolendra, globe bakłażan, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co jest raczej złe. Spróbuj Dżem z bekonu i Whiskey, Dżem Wiśniowy, oraz Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bakłażan pokroić w 1/2-in.- grube plastry, zdobądź nożem do parowania w wzór Tic-Tac-toe po obu stronach i dopraw około 1/2 łyżeczki. sól.
Odstawić na 10 minut, a następnie osuszyć ręcznikami papierowymi.
Tymczasem doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Rozgrzać dużą patelnię na dużym ogniu, 2 minuty. Gotowanie w 2 partiach, zawirować w oleju (3 łyżki. na partię) i odczekać 1 minutę.
Dodaj plastry bakłażana w jednej warstwie. Gdy zaczną kolor, obrócić plastry i gotować do miękkości i złoty, Inny 3 do 4 protokół.
Przełożyć na wyłożoną papierowym ręcznikiem blachę do pieczenia.
Bakłażan grubo posiekać i wrzucić do dużej miski z papryką, cayenne, i 1 łyżeczka. sól. Ząbek czosnku zmielić, posypać szczyptą soli i zacierać do pasty płaską stroną noża szefa kuchni.
Dodaj pastę do bakłażana wraz z kolendrą.
Pomidory blanszujemy we wrzącej wodzie, 30 sekund. Schłodzić w misce z lodowatą wodą, a następnie zdjąć Skórki. Pomidory rdzeń i pokroić każdy na pół poziomo. Wycisnąć nasiona i miąższ do sitka ustawionego w misce. Pomidory grubo posiekać, dodać sok do miski.
Podgrzać dużą (nie nieprzywierającą) patelnię na średnim ogniu, 2 minuty. Zawirować w pozostałej 1 łyżce. olej, dodać rozmaryn i chile, i podgrzać jeszcze minutę.
Dodaj cebulę i smażyć, aż cebula jest przezroczysta, 3 do 4 protokół.
Dodać pokrojone pomidory i soki. Sezon z pozostałym 1/4 tsp. sól i gotować, aż większość cieczy odparuje, 6 do 8 minut.
Dodaj bakłażana do patelni, włączyć ciepło do wysokiej, i gotować kolejne 6 do 8 protokół, często mieszając, aż dobrze zintegrowane i jammy w teksturze.
Podawać w temperaturze pokojowej.