Czosnkowo-Rozmarynowa Jagnięca Pita
Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 148 kalorii. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś sól, ogórek, czosnek w butelce i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dip pieczony czosnkiem z białej fasoli z rozmarynem Pita, Noga jagnięca z czosnkiem i rozmarynem, oraz Noga jagnięca z czosnkiem i rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Połącz rozmaryn, czosnek, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i jagnięcinę, rzucając na płaszcz.
Dodaj mieszaninę jagnięciny na patelnię; smażyć 4 minuty lub do czasu zakończenia.
Podczas gotowania jagnięciny, połączyć 1/4 łyżeczki soli, ogórek, sok z cytryny, 1/8 łyżeczki pieprzu i jogurt. Mieszankę jagnięcą podzielić równomiernie pomiędzy 4 pitas i skropić sosem.