Czerwony Lucjan z koprem włoskim i czosnkiem
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Czerwony Lucjan z koprem włoskim i czosnkiem może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 1. Jedna porcja zawiera 2644 kalorii, 378g białka, oraz 97 g tłuszczu. Na 32,7 zł za porcję, ten przepis okładki 71% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Ten przepis od Allrecipes ma 8 fanów. Jeśli masz sok z cytryny, koper włoski, pietruszka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Czerwony Lucjan, krewetki i arbuz Ceviche, Lucjan Czerwony Z Koprem Włoskim, oraz Koper włoski w pergaminie.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C). Spray 9x13 cala naczynia do pieczenia z gotowania sprayu.
Rozgrzać 4 łyżki oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu. Wymieszać 3 ząbki mielonego czosnku, kopru włoskiego i mielonej szalotki. Gotuj i mieszaj, aż koper włoski zacznie mięknąć, około 5 minut.
Przełożyć warzywa do miski i wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Rezerwa oleju jadalnego.
Całość przyprawiamy solą i pieprzem do smaku, a następnie zalewamy Lucjana mieszanką kopru włoskiego. Użyj sznurka kuchennego, aby związać Lucjan w trzech miejscach.
Włożyć Lucjana do przygotowanego naczynia do pieczenia, skropić białym winem, sokiem z cytryny i olejem.
Posypać 3 łyżkami czosnku.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ryba nie będzie już półprzezroczysta, i łatwo płatki widelcem, około 20 minut.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santa Margherita Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.