Czerwone aksamitne babeczki z puszystym lukrem bezowym
Czerwone aksamitne babeczki z puszystym lukrem bezowym mogą być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 327 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 96 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jeśli masz żelową pastę do farbowania żywności, kakao w proszku, krem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Czerwone Aksamitne Babeczki Z Kremowym Lukrem Waniliowym, Czerwone aksamitne babeczki z lukrem serowym Mascarpone, oraz Słodkie Lekkie Babeczki Angel Food Z Lukrem Bezowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Ułóż puszkę muffin różowymi lub białymi wkładkami do babeczek
W średniej misce przesiać mąkę, proszek kakaowy i sól.
W misce stojącego miksera wyposażonego w przystawkę do łopatek, ubij masło i cukier na dużej prędkości, aż będą lekkie i puszyste, około 5 minut. Od czasu do czasu wyłącz mikser i zeskrobuj boki miski gumową szpatułką. Zmniejszyć prędkość do niskiej, dodać jajka, 1 na raz, i mieszać aż włączone po każdym dodaniu.
Dodać barwnik spożywczy i wanilię i dobrze wymieszać.
Z mikserem na niskim poziomie, na przemian dodawać mieszankę mąki i śmietanę w 3 dodatkach, zaczynając i kończąc na mące, czekając, aż każdy dodatek zostanie dobrze włączony przed dodaniem następnego. W małej misce, połączyć ocet i soda, a po zatrzymaniu gazowania, dodać do ciasta i dobrze wymieszać.
Podziel ciasto równomiernie w puszce, wypełniając każdą wkładkę o 3/4 pełne.
Piec, aż babeczki są ustawione i wiosna z powrotem po dotknięciu, 20 do 25 minut. Schłodzić na patelni przez 10 minut, a następnie wyjąć do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
W przypadku lukru bezowego: przynieś kilka centymetrów wody do delikatnego gotowania na wolnym ogniu w rondlu wystarczająco dużym, aby pomieścić stojącą miskę miksera nad wodą.
Ubij białka, cukier, śmietanę z kamienia nazębnego i sól razem w misce, aż się połączą. Ustaw miskę nad gotującą się wodą i stale ubijaj, aż cukier całkowicie się rozpuści i mieszanina będzie gładka i gorąca w dotyku, od 2 do 3 minut.
Przenieść do miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki i ubijać ze średnią prędkością, aż beza ostygnie i utrzyma miękki szczyt, 4 do 5 minut. Z prędkością na niskim, dodać ekstrakty wanilii i migdałów; zwiększyć prędkość do średniej i kontynuować ubijanie, aż mieszanina będzie błyszcząca i posiada sztywny szczyt, 1 do 2 minut więcej.
Do dekoracji: za pomocą łyżki lub szpatułki przesuniętej, rozprowadzić około 1/2 szklanki bezy na każdej babeczce i posypać nonpareils. Babeczki najlepiej serwować w dniu, w którym zostały wykonane.
Uwaga Cooka: jeśli nie możesz znaleźć żelowego barwnika spożywczego, dodaj krople płynnego barwnika spożywczego, aż do uzyskania pożądanego odcienia czerwieni.