Czekoladowy pocałunek Jeanne
Przepis na czekoladowe ciasteczka Jeanne ' s Kiss można zrobić w około 45 minut. Ten przepis serwuje 54 i kosztuje 55 centów za porcję. Ten deser ma 239 kalorii, 2G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką cukier, cukier granulowany, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 208 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 11%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Czekoladowy pocałunek Jeanne, Czekoladowe Ciasteczka Kiss, oraz Czekoladowe Ciasteczka Kiss.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W dużej misce wymieszaj masło i cukier na puszystą masę, dodaj jajka i wanilię dobrze wymieszaj. Przesiej mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i sól i dodaj do śmietany.
Rozwałkuj ciasto w kulki o średnicy około 1 cala, a następnie obtocz w białym cukrze.
Umieść kulki na nie natłuszczonej blasze i piecz przez 8 do 10 minut.
Umieść rozpakowany czekoladowy pocałunek na środku każdego ciasteczka, gdy jest jeszcze gorący.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Ciasteczka naprawdę dobrze komponują się z kremową Sherry, Maderą i Prosecco. Sweet bubbly Prosecco nie przytłacza prostego cukru ani kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia przyprawione ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie pasują do Ciasteczek z orzechami. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.