Czekoladowy budyń chlebowy z sosem Whiskey
Czekoladowy budyń chlebowy z sosem Whiskey wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 383 kalorie, 6G białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako tani deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka żółtek, ekstrakt z wanilii, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 18%. Podobne przepisy to Czekoladowy budyń chlebowy z sosem Whiskey, Czekoladowy budyń chlebowy z sosem Whiskey, oraz Budyń chlebowy z sosem Whiskey.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodać kostki chleba i gotować, stale mieszając, 3 minuty lub aż złoty.
Przenieś do lekko nasmarowanego naczynia do pieczenia 13 x 9 cali.
Doprowadzić do wrzenia śmietany i mleka do ubijania na średnim ogniu na patelni.
Zdjąć z ognia i ubić w czekoladzie, aż będzie gładka.
Ubij żółtka, brązowy cukier i wanilię.
Wlać kostki chleba; odstawić 30 minut. Przykryć folią; Wytnij 6 małych otworów w folii, aby umożliwić wydostanie się pary.
Umieść naczynie do pieczenia na patelni.
Dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 1/2 cala.
Piec w 325 przez 1 godzinę i 45 minut lub do zestawu.
Z wody wyjąć budyń chlebowy. Schłodzić 30 minut na drucianym stojaku.
Dekorować, w razie potrzeby.