Czekoladowy Budyń Chlebowy
Budyń czekoladowy chleb może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 584 kalorie, 9g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 18 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z migdałów, ciężką śmietanę, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to już dziś. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Czekoladowy budyń chlebowy z dwoma sosami czekoladowymi i korą migdałową, Czekoladowy budyń chlebowy z orzechami włoskimi i kawałkami czekolady, oraz Czekoladowy Budyń Chlebowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Lekko posmaruj 13 na 9-calowe naczynie do pieczenia.
Umieścić chleb w naczyniu do pieczenia.
W dużej misce ubij razem mleko, śmietanę i Likier.
W innej misce, połączyć cukier granulowany i brązowy z kakao w proszku i dobrze wymieszać.
Dodaj to do mieszanki mleka i ubijaj, aby połączyć.
Dodać ekstrakty waniliowe i migdałowe oraz cynamon do ubitych jaj.
Mieszaninę jajek połączyć z mieszaniną mleka i dobrze wymieszać. Wymieszać z czekoladą.
Wlać mieszaninę równomiernie na kostki chleba; odstawić, mieszając od czasu do czasu, przez co najmniej 20 minut, lub aż chleb wchłonie większość mieszaniny mleka.
Piec budyń przez 1 godzinę, lub do Ustawienia; nóż włożony w środek budyniu powinien wyjść czysty. Podawać budyń ciepły, lub przechowywać w lodówce i podawać schłodzone.
Podawać na ciepło lub na zimno, z bitą śmietaną lub sosem deserowym.