Czekoladowy Bochenek Dyniowy
Dyniowy bochenek czekoladowy wymaga około 1 godziny i 10 minut od początku do końca. Ten przepis służy 48. Za 27 centów za porcję , ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 162 kalorie , 2 g białka i 5 g tłuszczu . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, dynię w postaci stałej i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 22% , to danie nie jest tak wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Bochenek z kawałkami dyniowej czekolady , Bochenek z kawałkami dyni i czekoladą .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon, goździki i gałkę muszkatołową. W drugiej dużej misce wymieszaj jajka, dynię, olej, czekoladę i wanilię. Mieszaj z suchymi składnikami, aż zostaną zwilżone. Złóż chipsy.
Przenieś do trzech natłuszczonych 9-calowych. x 5 cali patelnie do chleba.
Piec w temperaturze 350° przez 55-65 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z patelni na metalową kratkę. Zawiń i zamroź na okres do 6 miesięcy.