Czekoladowo-Miętowe Gwiazdki
Chocolate Peppermint Stars to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 48 porcji z 35 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, grubo i cukierki Laski, kakao w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Czekoladowo-Miętowe Gwiazdki, Czekoladowo-Miętowe Gwiazdki, oraz Czekoladowe Gwiazdki Bezowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić ciasto z cukrem maślanym zgodnie z zaleceniami, ale zmniejszyć mąkę do 1 1/3 szklanki i dodać kakao.
Połówki ciasta i owinąć każdą połowę papierem woskowym, kształtując każdą W spłaszczony prostokąt, a następnie przechowywać każdą połowę w zamykanej plastikowej torbie. Schłodzić ciasto do jędrności, co najmniej 2 godziny.
Piekarnik rozgrzać do 177° ze stojakiem w środku. Blachy do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
Podczas gdy piekarnik nagrzewa się, rozwałkuj 1 kawałek ciasta (pozostaw ciasto schłodzone) między dwoma dużymi arkuszami papieru woskowego do nieco mniej niż 1/4 cala grubości. (Jeśli ciasto stanie się zbyt miękkie, aby rozwałkować, szybko schłodzić na blasze do pieczenia w zamrażarce lub schłodzić w lodówce do uzyskania jędrności.)
Oderwij górny arkusz papieru woskowego i wytnij jak najwięcej ciastek nożem, jak to możliwe.
Przenieść ciasteczka, jak cięte, do wyłożonej blachy do pieczenia, układając je 1 cal od siebie. (Jeśli ciasto stanie się zbyt miękkie, aby usunąć ciasteczka, szybko schłodzić na blasze do pieczenia w zamrażarce lub schłodzić w lodówce do twardości.)
Zbieraj, przerzucaj i schładzaj resztki, aby utworzyć więcej ciasteczek.
Zamrażać lub schłodzić wycięte ciasteczka na blasze do uzyskania jędrności przed pieczeniem.
Piec ciasteczka, jeden arkusz na raz, aż krawędzie będą ciemniej i centra są ustawione, 9 do 12 minut. W przypadku idealnych do zdjęć ciasteczek używaj foremek do ciastek, podczas gdy ciasteczka są gorące Od Pieca do przycinania krawędzi. (Zachowaj ozdoby na przekąski.)
Przenieś ciasteczka metalową szpatułką do stojaków, aby całkowicie ostygły. Zrób więcej ciasteczek z pozostałym ciastem. (Chłodne blachy do pieczenia i używać świeżego pergaminu między partiami.)
Używając szpatułki offsetowej lub małej gumowej szpatułki, rozprowadź schłodzone ciasteczka cienką warstwą roztopionej czekolady, a następnie posyp zmiażdżonymi laskami cukierkowymi.
Pozostaw ciasteczka w temperaturze pokojowej, aż czekolada się ustawi, około 1 godziny.
* Jeśli chcesz prawdziwy hit mięty pieprzowej, zastąpić wanilię w przepisie ciasto maślane cukier Cookie z 1/2 łyżeczki czystego ekstraktu z mięty pieprzowej.* Aby uzyskać najczystsze krawędzie, zamrażaj lub schładzaj ciasto między arkuszami papieru woskowego, gdy robi się miękkie, i zamrażaj lub schładzaj wycięte ciasteczka przed ich pieczeniem.* Aby skutecznie stopić czekoladę: trzymaj czekoladę z dala od kontaktu nawet z najmniejszą ilością wody. Najpierw posiekaj czekoladę, a następnie włóż ją do suchej metalowej miski i ustaw miskę na patelni z ledwo gotującą się wodą.
Rozgrzać czekoladę, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gładka. Alternatywnie można go podgrzać w misce bezpiecznej dla mikrofalówki.
Włożyć posiekaną czekoladę do miski i podgrzać do 50% mocy w 30-sekundowych odstępach, sprawdzając ją i mieszając za każdym razem, aż będzie gładka.* Ciasteczka przechowywać w szczelnym pojemniku w pojedynczych warstwach, oddzielonych papierem woskowym, w chłodnym miejscu, 5 dni.