Czekoladowe żelki bez pieczenia
Jeśli masz około 1 godziny i 20 minut do spędzenia w kuchni, No Bake Chocolate Chews może być super przepisem bezglutenowym do wypróbowania. Ten przepis jest na 60 osób i kosztuje 11 centów za porcję. Ta przystawka ma 89 kalorii , 1 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup szybko gotujące się płatki owsiane, pół na pół, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale nadal możliwą do naprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Użytkownikom, którym podobał się ten przepis, spodobały się również Brown Sugar Chews , No-bake Toasted Coconut Chocolate Cake with Chocolate Macaroon Cookies i Chocolate Peanut Butter No-Bake Dessert .
Instrukcje
Wyłóż dwie bardzo duże blachy do pieczenia papierem woskowanym; odstaw. W dużym rondlu zagotuj cukier, masło, pół na pół i syrop kukurydziany, mieszając, aby rozpuścić cukier przez 3 do 4 minut.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z Ghirardelli® 60% Cacao Bittersweet Chocolate Baking Chips, wanilią i, jeśli chcesz, ekstraktem migdałowym. Mieszać, aż czekolada się rozpuści i mieszanka będzie gładka. Wymieszać z owsem, kokosem i migdałami.
Nakładaj mieszankę zaokrągloną łyżeczką na przygotowane blachy do pieczenia.
Pozostawić w temperaturze pokojowej na około 1 godzinę lub do momentu stężenia.
Zjedz od razu, przechowuj w lodówce w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia lub zamroź na okres do 3 miesięcy.