Czekoladowe Trufle Earl Grey
Need a gluten free hor d ' oeuvre? Czekoladowe trufle Earl Grey mogą być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 57 kalorii. Ten przepis służy 34. 232 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka masła, holenderskiego kakao w proszku, luźne liście herbaty earl grey i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 13%, co jest raczej złe. Spróbuj Czekoladowe Trufle Earl Grey, Trufle Czekoladowe Green Earl Grey, oraz Earl Grey Babeczki Z Cytryną Earl Grey Buttercream dla podobnych receptur.
Instrukcje
Śmietanę i masło zagotować w małym ciężkim rondlu i wymieszać z liśćmi herbaty.
Zdjąć z ognia i niech strome 5 minut.
Tymczasem czekoladę drobno zmielić w robocie kuchennym i przenieść do miski.
Śmietanę przelać przez sito o drobnych oczkach na czekoladę, naciskając i odrzucając liście herbaty, a następnie ubijać do uzyskania gładkości. Ganache Chill, pod przykryciem, aż będzie jędrny, około 2 godzin.
Łyżka poziom łyżeczki ganache na blasze do pieczenia. Umieść kakao w misce, a następnie lekko odkurz nim dłonie.
Zwiń każdy kawałek ganache w kulkę (umyj ręce i czerwień, gdy staną się lepkie). Upuść kilka kulek na raz do miski kakao i obróć się do płaszcza.
Przenieść jako powlekany do hermetycznego pojemnika, oddzielając warstwy papierem woskowym.
* Trufle mogą być wykonane 1 tydzień wcześniej i schłodzone lub 1 miesiąc wcześniej i zamrożone w szczelnym pojemniku.