Czekoladowe serduszko z musem czekoladowo-cynamonowym

Czekoladowe serduszko z musem czekoladowo-cynamonowym
Czekoladowe serduszko z musem czekoladowo-cynamonowym może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 885 kalorii, 11g białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na $3.0 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka mąki uniwersalnej, dżem wiśniowy, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Warstwowe Z Musem Czekoladowym, Ciasto Warstwowe Z Musem Czekoladowym, oraz Ciasto Warstwowe Z Musem Czekoladowo-Orzechowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść 8x8x2-calowy pierścień w kształcie serca na arkuszu folii. Owiń folię po bokach pierścienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Folia Brush i wewnątrz pierścienia z 1 łyżką masła; pył z mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Umieścić na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Mąkę, kakao i sól przesiać do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
6
Połącz jajka i cukier w dużej metalowej misce. Ustaw miskę nad rondlem gotującej się wody (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
7
Ubijać, aż cukier się rozpuści, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Zdjąć z wody. Używając miksera elektrycznego, ubijaj mieszankę, aż gruba i kędzierzawa i ciężka wstążka spadnie, gdy bijaki zostaną podniesione, około 5 minut. Połowę suchych składników przesiać; delikatnie złożyć. Powtórzyć z pozostałymi suchymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
9
Przenieść 1/4 Puchar ciasto do małej miseczki; złożyć w 3 łyżki masła. Delikatnie złożyć mieszaninę masła do ciasta; nie overmix lub ciasto będzie spuszczać powietrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
10
Przenieś ciasto na ring.
11
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Przenieść ciasto z folią do stojaka; całkowicie ostudzić. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Przynieś śmietanę do ubijania i laski cynamonu, aby gotować na wolnym ogniu w ciężkim średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia; pozostawić 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Przykryć i przechowywać w lodówce krem cynamonowy na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
KremKrem
1
Wymieszać dżem i kirsch w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
KirschKirsch
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Cut wokół boków ciasta; podnieś pierścień. Za pomocą metalowej szpatułki poluzuj ciasto z folii i przenieś do stojaka. Za pomocą ząbkowanego noża przeciąć ciasto poziomo na pół. Korzystając z dołu patelni, przenieś górną warstwę ciasta na powierzchnię roboczą; obróć ciętą stronę do góry.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
Forma TartaForma Tarta
SzpatułkaSzpatułka
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Połówkę dżemu rozłożyć po ściętych stronach obu warstw ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
DżemDżem
4
Przecedzić krem cynamonowy do dużej miski; ubijać, aż uformują się miękkie szczyty. Drobno posiekaną czekoladę wymieszać w dużym rondlu na małym ogniu, aż będzie gładka. Szybko złóż ciepłą czekoladę na bitą śmietanę (czekolada musi być ciepła, aby gładko się zmiksowała). Natychmiast upuść mus przez dollops nad dolną warstwą ciasta; rozłóż do 3/4 cala krawędzi. Delikatnie naciśnij drugą warstwę, dżem od strony dołu, na szczycie musu. Gładkie boki ciasta z przesuniętą łopatką. Schłodzić zmontowane ciasto na stojaku podczas przygotowywania glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
CzekoladaCzekolada
CynamonCynamon
GlazuraGlazura
KremKrem
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
Przynieś śmietanę, 1/4 szklanki wody, syrop kukurydziany i herbatę, aby zagotować w małym rondlu, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
KremKrem
WodaWoda
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Usuń z ciepła; strome 5 minut. Przecedzić do innego małego rondla; powrócić do wrzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Zdjąć z ognia.
8
Dodać grubo posiekaną czekoladę; ubić na gładką masę. Schłodzić glazurę, aż zgęstnieje, ale nadal wylewać, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Umieść stojak z ciastem nad blachą do pieczenia. Powoli wlać glazury na ciasto na pokrycie, za pomocą szpatułki, jeśli to konieczne, aby równomiernie rozprowadzić. Schłodzić, aż glazura będzie jędrna, co najmniej 2 godziny i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SzpatułkaSzpatułka
10
Ułożyć ciasto na półmisku i podawać.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn