Czekoladowe serduszko z musem czekoladowo-cynamonowym
Czekoladowe serduszko z musem czekoladowo-cynamonowym może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 885 kalorii, 11g białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na $3.0 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka mąki uniwersalnej, dżem wiśniowy, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Warstwowe Z Musem Czekoladowym, Ciasto Warstwowe Z Musem Czekoladowym, oraz Ciasto Warstwowe Z Musem Czekoladowo-Orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Umieść 8x8x2-calowy pierścień w kształcie serca na arkuszu folii. Owiń folię po bokach pierścienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
3
Folia Brush i wewnątrz pierścienia z 1 łyżką masła; pył z mąki.
Zdjąć z wody. Używając miksera elektrycznego, ubijaj mieszankę, aż gruba i kędzierzawa i ciężka wstążka spadnie, gdy bijaki zostaną podniesione, około 5 minut. Połowę suchych składników przesiać; delikatnie złożyć. Powtórzyć z pozostałymi suchymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
9
Przenieść 1/4 Puchar ciasto do małej miseczki; złożyć w 3 łyżki masła. Delikatnie złożyć mieszaninę masła do ciasta; nie overmix lub ciasto będzie spuszczać powietrze.
Cut wokół boków ciasta; podnieś pierścień. Za pomocą metalowej szpatułki poluzuj ciasto z folii i przenieś do stojaka. Za pomocą ząbkowanego noża przeciąć ciasto poziomo na pół. Korzystając z dołu patelni, przenieś górną warstwę ciasta na powierzchnię roboczą; obróć ciętą stronę do góry.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Ząbkowany
Forma Tarta
Szpatułka
Folia Aluminiowa
3
Połówkę dżemu rozłożyć po ściętych stronach obu warstw ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Dżem
4
Przecedzić krem cynamonowy do dużej miski; ubijać, aż uformują się miękkie szczyty. Drobno posiekaną czekoladę wymieszać w dużym rondlu na małym ogniu, aż będzie gładka. Szybko złóż ciepłą czekoladę na bitą śmietanę (czekolada musi być ciepła, aby gładko się zmiksowała). Natychmiast upuść mus przez dollops nad dolną warstwą ciasta; rozłóż do 3/4 cala krawędzi. Delikatnie naciśnij drugą warstwę, dżem od strony dołu, na szczycie musu. Gładkie boki ciasta z przesuniętą łopatką. Schłodzić zmontowane ciasto na stojaku podczas przygotowywania glazury.
Przynieś śmietanę, 1/4 szklanki wody, syrop kukurydziany i herbatę, aby zagotować w małym rondlu, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Kukurydziany
Krem
Woda
Herbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
6
Usuń z ciepła; strome 5 minut. Przecedzić do innego małego rondla; powrócić do wrzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
7
Zdjąć z ognia.
8
Dodać grubo posiekaną czekoladę; ubić na gładką masę. Schłodzić glazurę, aż zgęstnieje, ale nadal wylewać, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Glazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
9
Umieść stojak z ciastem nad blachą do pieczenia. Powoli wlać glazury na ciasto na pokrycie, za pomocą szpatułki, jeśli to konieczne, aby równomiernie rozprowadzić. Schłodzić, aż glazura będzie jędrna, co najmniej 2 godziny i do 1 dnia.