Czekoladowe parfaity z masłem orzechowym

Przepis na czekoladowe parfaity z masłem orzechowym może zaspokoić Twoją zachciankę na dania kuchni południowej w około 20 minut . Za 26 centów za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 115 kalorii . Mieszanka bitej śmietany, mieszanki do puddingu czekoladowego, orzeszków ziemnych i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niezbyt spektakularną ocenę Spoonacular wynoszącą 28% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Indywidualne parfait tiramisu , Czekoladowe babeczki z nadzieniem z masła orzechowego i polewą czekoladową oraz Ciasto bananowo-czekoladowe z polewą z masła orzechowego - bezglutenowe, bezmleczne, bez soi .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj masło orzechowe i 2 łyżki mleka. Dodaj 1 szklankę bitej śmietany; odstaw. W innej małej misce ubij pozostałe mleko z mieszanką budyniową przez 2 minuty.
Odstawić na 2 minuty lub do momentu zmięknięcia.
Rozłóż połowę puddingu do sześciu szklanek parfait lub miseczek deserowych.
Warstwa z odłożoną mieszanką masła orzechowego i pozostałym puddingiem. Schłodzić przez co najmniej 1 godzinę. Schłodzić pozostałą bitą śmietanę.
Przed podaniem udekoruj każde parfait 1 łyżką bitej śmietany i 1-1/2 łyżeczki orzeszków ziemnych.