Czekoladowe Jajka Marshmallow
Need a hor d ' oeuvre bezglutenowe i bezmleczne? Czekoladowe jajka Marshmallow może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 36 porcji z 69 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 91 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, syrop kukurydziany, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Jaja Ptasie, pisanki z pianki, oraz Pisanki Z Pianki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spryskaj wnętrze foremek jajecznych nieprzywierającym sprayem warzywnym.
Umieść skrobię kukurydzianą na drobnoziarnistym sitku i lekko odkurz wnętrze formy, równomiernie powlekając. Wystukać nadmiar skrobi kukurydzianej. Odstawić.
Umieść 1/4 szklanki plus 1 łyżkę syropu kukurydzianego w żaroodpornej misce. Odstawić.
W rondlu o dużym dnie połączyć cukier, pozostałą 1/4 szklanki syropu kukurydzianego i 1/2 szklanki wody. Przymocuj termometr do boku patelni i umieść patelnię na średnim ogniu, często mieszając, aż mieszanina zarejestruje się w temperaturze 43°.
Podczas podgrzewania mieszaniny cukru, połącz żelatynę z pozostałą 1/4 szklanki wody w górnej połowie podwójnego kotła.
Umieść nad (nie dotykając) wrzącą wodą w dolnej patelni i podgrzewaj, mieszając od czasu do czasu, przez kilka minut, lub aż żelatyna stopi się lub "rozkwitnie"."Nie pozwól, aby mieszanina się zagotowała.
Do miski z syropem kukurydzianym wlać gorącą mieszaninę cukru i zakwitłą żelatynę. Za pomocą wire trzepaczką, beat przez około 5 minut, lub do puszystego. Beat w oleju smakowym.
Łyżka równą porcję mieszaniny do każdej z przygotowanych form. Spina formy razem, aby dwie połówki połączyły się, tworząc kształt jajka. Odstawić na 8 godzin lub do nocy, aż do bardzo mocnego.
Po ustawieniu odłącz formy. Całe kształty jaj można łatwo wykorzystać z form.
Napełnij torebkę ciasta wyposażoną w gładką drobną końcówkę lub kornet (patrz końcówki poniżej) hartowaną czekoladą. Udekoruj jajka w dowolnym projekcie-imię dziecka, kwiaty i liście lub Zajączek wielkanocny to tylko kilka pomysłów. (Lub, pracując pojedynczo, umieść jajko na widelcu do zanurzania i zanurz całe jajko w czekoladzie, aby nadmiar kapał.)
Umieść na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia, aż czekolada całkowicie stwardnieje. Jaja powinny być spożywane w ciągu 24 godzin.
Formy cukierków: elastyczne formy z tworzyw sztucznych są wspaniałe, ale z czasem zaczynają wykazywać zużycie i muszą zostać wymienione. Twarde formy z tworzyw sztucznych i poliwęglanu są najlepszym wyborem.Po zainwestowaniu w formy, mogą być używane w kółko. Moją najlepszą radą, aby przedłużyć żywotność plastikowych lub poliwęglanowych form, jest ich ostrożne czyszczenie. Umyj je w gorącej wodzie z mydłem, ostrożnie wycierając je do czysta miękką szmatką (nigdy nie szorstkiego materiału ani podkładki do czyszczenia). Następnie spłucz je dobrze pod bieżącą wodą i dokładnie osusz, ponieważ osady wodne mogą być równie szkodliwe dla form, jak szorstkie płuczki.Dekorowanie Kornet: przygotować kornet przez wycinanie 8-by-12-by-14 1/2-calowy trójkąt z arkusza pergaminu. Przytrzymaj środek długiego boku trójkąta między dwoma palcami jednej ręki. Weź końcówkę trójkąta na krótkim końcu bocznym i obróć go w kierunku drugiego końca tego samego końca, jednocześnie pociągając go ruchem w górę. Wierzchołek stożka utworzy się tam, gdzie kciuk i palec trzymają go po długim boku. Zwolnij uchwyt z długiej strony, więc teraz trzymasz dwa rogi, gdzie się spotykają. Papier będzie już przypominał częściowo uformowany stożek. Następnie po prostu zwiń pozostały ogon, aż zostanie całkowicie zwinięty w stożek. Będzie jeden punkt wystający z otwartego końca. Złóż go do środka w kierunku środka i zagnieść krotnie. Będziesz miał teraz kornet. Po złożeniu wypełnionego narożnika, aby go zamknąć, złóż go z dala od szwu; to utrzyma szew przed otwarciem. Użyj nożyczek lub ostrego noża do parkowania, aby wyciąć otwór o żądanej wielkości na końcu kornetu i napełnić kornet około 1/4 szklanki hartowanej czekolady. (Możesz również użyć kornet do orurowania lukru królewskiego, maślanego lub innego mocnego lukru.) Rozpocznij układanie czekolady na powierzchni, tworząc swags, dots lub dowolny drobno wyłożony wzór, który lubisz. Albo narysuj wzór kwiatów lub ptaków w ciemnej czekoladzie, a następnie wypełnij kontur mleczną czekoladą lub białą czekoladą. Piping fine decoration wymaga praktyki, aby osiągnąć schludne wyniki. Narysuj wzór na kawałku papieru pergaminowego za pomocą markera z końcówkami filcowymi. Powtórz projekt kilka razy, aby mieć więcej niż jeden przykład do Ćwiczenia. Taśma papier w miejscu, aby utrzymać go z ruchu podczas pracy. Odwróć papier do góry nogami (nie martw się, projekt jest łatwo widoczny przez przezroczysty pergamin), aby atramentowa strona była Na spodzie, co zapobiegnie toksycznemu wpływowi atramentu na czekoladę. Napełnij kornet hartowaną czekoladą i rozpocznij śledzenie wzoru w czekoladzie. Kiedy czujesz, że masz wystarczająco dużo praktyki, można od razu rozpocząć dekorowanie deser. Te testy nie są marnotrawstwem, ponieważ czekolada może być zeskrobana i ponownie wykorzystana.
Z roku Jacques Torres w czekoladzie: 80 przepisów na święta i specjalne okazje Jacques Torres, ©2008 Stewart, Tabori, & Chang